Як заготовити сік і повидло водночас

0
Як заготовити сік і повидло водночас
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Влітку майже у кожної господині відкривається маленький консервний завод. Хочеться не пропустити овочево-фруктовий період і заготовити якнайбільше смачних і корисних заготівель на зиму. Але де на все знайти час? Виявляється, можна, коли з відра яблук виходить і сік, і густе повидло.

Подробиці

Щоб це зробити, необхідно вимити яблука й вибрати у них серцевини. Потім завантажити соковарку, а тим часом приготувати банки. Беріть їх відповідно до потреб своєї сім’ї: комусь потрібна трилітрова, а комусь і півлітрової достатньо. Це для соку. А от повидло зручніше фасувати в банки невеликого об’єму.
Коли банки наповняться смачною рідиною, закатайте їх і переверніть до охолодження.

Тепер приступаємо до приготування повидла. Для цього потрібно перетерти через сито чи друшляк гарячий яблучний жмихи, що утворилися після соку. Доведіть його до кипіння в каструлі з грубим дном і всипте цукор. Його треба брати 800 г на кожен кілограм яблучного пюре. Але кидати за 3 прийоми: тобто спочатку 300 г, через пів години — 250 г, ще через пів години — 250 г.

Варити потрібно до загустіння і зміни кольору повидла на світло-коричневого.(Це займе приблизно 2,5-3 години всього). Накладати повидло треба гарячим в сухі стерилізовані банки, а закривати кришками після повного його остигання.

Тепер у вас буде і сік, і повидло!

попередня статтяЩо посадити на грядках після цибулі, щоб зібрати другий урожай
наступна статтяЯк перетворити тверде і старе м’ясо на апетитну страву
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я