Як доглядати за трояндами в серпні: правила та поради від досвідчених садівників

0
Як доглядати за трояндами в серпні: правила та поради від досвідчених садівників
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Майже всі популярні сорти троянд здатні добре переносити низькі температури. Однак щоб кущі троянд змогли пережити зиму, їх потрібно підготувати. Починати процес підготовки потрібно ще в серпні.

Основні етапи догляду

У серпні троянди стають виснаженими, тому за ними потрібний додатковий догляд. Щоб вони добре перезимували, потрібно виконати такі дії:

1. Позбутися суцвіть, які вже засохли.
2. Внести корисні підживлення.
3. Обробити кущі від шкідників.
4. Видалити бур’яни.
5. Правильно обрізати рослину.

Особливу увагу в цей період необхідно приділяти розпушенню ґрунту. Фахівці стверджують, що кущам має вистачати води, а корінню повітря. При цьому важливо не допускати перезволоження ґрунту.

Правила внесення добрив у серпні

Садівники рекомендують використовувати у цей період комплексні добрива. До переваг відносять те, що вони добре засвоюються рослиною. Також ці добрива мають тривалу дію.

Добриво можна спробувати виготовити самостійно.

До найкращих варіантів відносять:

1. Щоб зробити розчин, потрібно взяти 10 літрів води і розвести в ній 2,5 г борної кислоти і 25 г суперфосфату.
2. Полийте троянди розчином, що складається з 10 літрів води та 100 г попелу.
3. Розсипте біля кущів компост та присипте його землею. Маса розкладатиметься поступово, що забезпечить тривалий ефект.

Також можна скористатися популярними позакореневими підживленнями. До їхньої особливості відносять те, що культура зможе швидко отримати необхідні компоненти. Для приготування позакореневого підживлення потрібно розчинити 50 г суперфосфату в 10 літрах рідини. Використовувати позакореневе підживлення краще ввечері на вологу землю. Якщо обробити троянди у сонячну погоду, можна обпекти листя. Внаслідок цього кущі швидко засохнуть.

Як правильно підбирати добрива

Щоб правильно підібрати добрива, необхідно розуміти, які речовини найбільше потрібні для троянд. Визначити нестачу деяких компонентів можна за такими ознаками:

1. Цинк. На нестачу цього елемента вказує поступове знебарвлення листя. Також до явної ознаки відносять закручування листочків у спіраль.

2. Калій. Недолік цієї речовини у складі ґрунту призведе до того, що квітки почнуть ставати дрібними. При цьому вони можуть втратити своє забарвлення.

3. Магній. Якщо троянда не отримує достатньої кількості цієї речовини, то в першу чергу починає страждати листя. Вони бліднуть і поступово починають скручуватися.

4. Бор. Нестача бору в рослинах призводить до загинання листя вниз. При цьому в пагонів поступово починають відмирати бутони.

5. Кальцій. Його нестача призводить до поступової загибелі рослин. Форма листя зміниться, і вони почнуть покриватися плямами.

Поповнити нестачу корисних компонентів допоможе застосування підживлення. Завдяки цьому троянди повноцінно розвиватимуться і порадують своїм пишним цвітінням. При цьому необхідно підгодовувати культуру в міру, оскільки надлишок добрив також спричинить проблеми.

попередня статтяЯк застосовувати тирсу для мульчування і «підживлення»
наступна статтяПростий пиріг з печінкою та яйцем
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я