Вчені довели, що будь-які фізичні навантаження знижують ризик розвитку раку

0
Вчені довели, що будь-які фізичні навантаження знижують ризик розвитку раку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вчені з університету Ньюкасла (Англія) з’ясували, що фізичні навантаження будь-якого типу (аеробні, анаеробні, інтервальні тощо) можуть знизити ризик розвитку раку кишечника. У невеликому дослідженні англійських фахівців брали участь 16 чоловіків віком від 50 до 80 років, які перебувають у групі ризику раку кишечника.

Учасники здали аналіз крові, а потім сіли на велосипед та почали активно крутити педалі. Закінчивши за 30 хвилин, піддослідні здали ще один зразок крові, а потім вирушили відпочивати. За кілька днів вони повернулися до лабораторії вчених, щоб знову здати кров.

Дослідники провели тести, щоб побачити, чи вправи змінюють концентрацію в крові білків, які здатні боротися з раком, і виявили збільшення протизапального білка ІЛ-6 (інтерлейкін 6). Після цього вчені додали зразки крові до ракових клітин кишечника і почали спостерігати за їх зростанням.

Через 48 годин вони встановили, що кров, зібрана відразу після тренування, уповільнює ріст ракових клітин та зменшує ступінь ушкодження ДНК.

«Фізична активність будь-якого типу може покращити здоров’я та знизити ризик появи раку кишечника, але чим більше її, тим краще. Людям, які ведуть сидячий спосіб життя, варто почати більше рухатися та включити фізичну активність у свій щоденний розпорядок дня»,
— радить доктор Сем Оранж, один із авторів дослідження.

попередня статтяГотуємо літній салат з кавуном, бринзою та соусом песто
наступна статтяНезвичайні кабачкові оладки – з «сюрпризом»
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я