Як позбутися мозолів на ногах в домашніх умовах

0
Як позбутися мозолів на ногах у домашніх умовах
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Довгі прогулянки теплими літніми вечорами прекрасні, однак і вони мають один істотний недолік — мозолі на ногах. У більшості випадків мозолі не становлять небезпеки, але вони доставляють сильний дискомфорт і виглядають некрасиво. Ось кілька домашніх процедур, які допоможуть позбутися вже наявних мозолів і запобігти появі майбутніх.

Робіть ванни з теплою водою і морською сіллю

Ванни для ніг з теплою водою і морською сіллю знімуть втому після важкого робочого дня, пом’якшать шкіру і допоможуть швидше впоратися з мозолями. Замість солі можна використовувати звичайну мильну піну. Головне, ретельно змийте мило з ніг, перш ніж вставати, інакше ви можете послизнутись і впасти.

Користуйтеся пемзою

Після того, як шкіра на ногах пом’якшиться у воді, скористайтеся пемзою, щоб позбавитися сильно затверділих шкірних покривів, які утворюються через підвищене тертя при довгій ходьбі в незручному взутті. Будьте дуже делікатними і припиніть терти ноги, якщо відчуєте роздратування та біль.

Щодня наносьте зволожуючий крем або лосьйон

Намагайтеся щодня наносити на ноги зволожуючий крем або лосьйон, щоб відновити пошкоджену шкіру і запобігти появі нових мозолів. Найкраще для зволоження та пом’якшення шкіри ніг підходять креми з гліколевою та саліциловою кислотами, а також вітаміном E у складі.

Не забувайте про відлущування

Відлущування шкіри важливо не менше, ніж зволоження, оскільки воно видаляє омертвілі клітини, що, у свою чергу, покращує вбирання зволожуючих кремів та лосьйонів та підвищує ефективність інших доглядових процедур. Тому варто хоча б раз на тиждень користуватися відлущувальними засобами для ніг — скрабами, масками, пілінгами і таке інше.

попередня статтяНезвичайні кабачкові оладки – з «сюрпризом»
наступна статтяЯк приготувати компот «Мохіто» на зиму з апельсином
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я