Кулінарія

Як варити молоду кукурудзу: секрети та поради приготування

Літо ще не літо, поки не з’їв вареної кукурудзи на качанах! Зірка всіх пікніків та пляжних перекусів. Цей чудовий літній продукт готується швидко та легко, не потребує особливих навичок, довгих приготувань та якихось особливих інгредієнтів чи обладнання. Все, що вам знадобиться — велика каструля, вода та кухонна плита!

Подробиці

Для багатьох немає нічого смачнішого, ніж варена молода кукурудза, намазана ароматним вершковим маслом та посипана сіллю. Два качани на людину можуть здатися чудовою порцією, але апетит росте під час їжі і буває так, що втриматися просто не можливо.

Перш ніж говорити про те, як і скільки варити молоду кукурудзу, хочемо докладніше зупинитися на тому, як вибрати найсмачніші качани.

1. Найкраща кукурудза в качанах — це найсвіжіша, молода і ніжна. Якщо у вас немає власного кукурудзяного міні-поля, вирушайте на фермерський ринок. Найчастіше саме фермери можуть запропонувати найсвіжіший продукт.

2. Вибирайте кукурудзяні качани з яскраво-зеленим листям, щільно обгорнутим навколо качана.

3. У найсвіжіших кукурудзяних качанів основа качана ще волога.

4. Перевірте наявність червоточин — смак вони не зіпсують, а ось задоволення від поїдання цілком можуть, особливо вразливим та гидливим людям.

5. Якщо можливо, зніміть листя зверху качана, щоб переконатися, що зерна мають молочно-жовтий колір і не перезріли.

А тепер кілька секретів, як варити кукурудзу так, щоб вона була м’якою та солодкою:
1. Покладіть у каструлю трохи листя. Воно зробить нашу кукурудзу ароматнішою, тому збережіть трохи ніжних внутрішніх листочків.

2. Варіть кукурудзу в НЕСОЛЕНІЙ воді. Солона вода зробить кукурудзу жорсткішою, тому використовуйте для варіння просто чисту воду.

3. Питання “Як довго варити кукурудзу” не має однозначної відповіді. Все залежатиме від сорту та ступеня зрілості ваших кукурудзяних качанів. Це може зайняти від 20 до 40 або навіть у деяких випадках до 60 хвилин. Покладайтеся на свій ніс: коли ви відчуєте яскравий божественний аромат, то качани майже готові. Дайте їм поваритися ще 5-10 хвилин і можна вимикати! Візуально немає точних індикаторів готовності кукурудзи, але зерна виглядатимуть трохи пухлішими, стануть м’якими та соковитими. Якщо сумніваєтеся, можете дістати один качан, спробувати і у разі потреби відправити його назад у каструлю доваритися.

Анна Чернякова

Маю 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Вже не перший рік ділюся з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

Останні новиники

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

21 годину тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

22 години тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

3 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

4 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 днів тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

5 днів тому