...
ГоловнаКулінаріяЯкі помилки можуть погіршити смакові якості яєчні

Які помилки можуть погіршити смакові якості яєчні

Підпишіться на нас:

Важко уявити простіший перекус у плані техніки приготування, ніж звичайна яєчня. Однак у досвідчених господинь або ресторанних кухарів страва на вигляд та смак виходить бездоганною. У інших приготовлені яйця можуть бути помітно пересмаженими і не такими смачними.

Подробиці

Які недоліки призводять до кулінарного фіаско:

Немає відповідного начиння

Важко досягти якісного рівня прожарювання та текстури, якщо у вас немає під рукою перевіреної “бабусиної” сковорідки або надійного посуду зі спеціальним покриттям.

Якщо сковорідка стара і не дуже якісна, то навіть у найдосвідченішого кулінара виникнуть складнощі з приготуванням цієї страви.

Свіжість продукту

Ми звикли до того, що для смаження підходять усі яйця, у яких не минув термін придатності. Але це помилка. У яєць, які тривалий час перебували на прилавку магазину або на полиці у холодильнику, білок та жовток погано тримають форму.

Тому вся яєчня виглядає не дуже апетитною.

Для смаження рекомендується купувати максимально свіжий продукт.

Температура яєць

Якщо ви вирішили готувати яєчню на сніданок, все одно поспішати не варто: дайте продукту побути при кімнатній температурі хоча б 20 хвилин.

Якщо готувати холодні яйця, жовток вийде пересушеним, а білок не зможе до кінця просмажитись.

Миска

Не варто поспіхом розбивати яйце прямо над сковородою і відправляти його смажитися: уникнути попадання шкаралупи в страву стане проблематично.

Прекрасною альтернативою стане миска – розбийте в неї яйця, видаліть при необхідності шкаралупу та перелийте масу на сковорідку.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...