...
ГоловнаКулінаріяЯкий продукт додати, щоб приготувати ідеальне тісто для пельменів та вареників

Який продукт додати, щоб приготувати ідеальне тісто для пельменів та вареників

Підпишіться на нас:

Тісто для пельменів та вареників має відрізнятися кількома важливими характеристиками. Йдеться про м’якість, міцність та еластичність. Необхідно добитися того, щоб тісто з легкістю розкочувалося, не рвалося і не розклеювалося. При дотриманні цих умов не виникне проблем із ліпленням страви та з витіканням начинки.

Подробиці

Найцікавіше, що миттєво перетворити звичайне тісто на ідеальне може один інгредієнт. Це газована вода. Зрозуміло, не солодка, а мінеральна.

Рецепт ідеального тіста для пельменів та вареників

Потрібно взяти глибоку ємність і відправити в неї сире куряче яйце, чотири столові ложки рослинної олії та склянку мінеральної газованої води.

Масу, що вийшла, треба посолити. Досить половини чайної ложки хлориду натрію. Також потрібно додати аналогічний обсяг цукрового піску.

Після ретельного перемішування рідкої маси треба почати поступово всипати борошно. Усього знадобиться півкіло борошняного компонента. В результаті замішування вийде тісто, яке відрізняється ідеальною консистенцією.

Розкачати борошняну основу буде дуже легко. Створювати з неї пельмені та вареники – теж. Ліплення «вушок» з клейкого тіста здійснюватиметься без проблем.

Кулінар може бути впевнений: будь-яка начинка (м’ясна, овочева, фруктова, ягідна або сирна) залишиться всередині страви і під час ліплення, і під час варіння.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...