Простий пиріг з печінкою та яйцем

0
Простий пиріг з печінкою та яйцем
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо хочеться приготувати щось легке, але при цьому ситне, простий пиріг із печінкою та яйцем буде ідеальним варіантом. Тісто в ньому пористе та повітряне. Для отримання такої текстури слід використовувати саме кукурудзяний крохмаль. Печінка та варені яйця роблять пиріг ситним. Але борошна до його складу входить зовсім небагато, тому за зайві калорії не варто переживати. І є ще бонус – його дуже зручно брати з собою як перекушування в дорогу або на роботу.

Складові:

  • Печінка куряча – 500 г
  • Яйце куряче – 7 шт. 4 сирих та 3 варених
  • Сметана – 200 г не менше 20% жирності
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 г
  • Борошно – 30 г
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч.л.
  • Кріп – 5 гілочка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний – до смаку
  • Олія – ​​3 ст.л.

Приготування:

  1. Підготувати всі продукти для приготування простого пирога з печінкою та яйцем. Для рецепту пирога потрібно 7 яєць. Чотири яйця мають бути сирими. Три яйця потрібно заздалегідь відварити та остудити. Куряча печінка має бути охолодженою. Кріп добре промити і обсушити. Увімкнути духовку для розігріву на 170 градусів.
  2. Приготувати начинку для пирога. Курячу печінку порізати на невеликі шматочки. На сковороду вилити олію. Поставити сковороду середній вогонь. Як тільки олія розігріється, викласти в неї підготовлену печінку. Обсмажувати курячу печінку на середньому вогні протягом 4 хвилин.
  3. Готову печінку прибрати із плити. Підготувати яйця. Очистити варені яйця від шкаралупи. Нарізати очищені яйця великими шматочками.
  4. Викласти печінку в глибоку миску. Додати до печінки нарізані яйця. Кріп дрібно порізати і додати в миску. Посолити та поперчити.
  5. Акуратно перемішати підготовлену начинку для пирога. Прибрати начинку убік.
  6. Приготувати тісто. Білки сирих яєць відокремити від жовтків. Викласти білки у глибоку миску. Збити за допомогою міксера протягом 2-3 хвилин до піноподібного стану, збільшеного в обсязі мінімум 2 рази.
  7. Яєчні жовтки викласти у глибоку миску. Додати сметану. Всипати борошно, розпушувач та кукурудзяний крохмаль. Все добре перемішати за допомогою вінчика. Кукурудзяний крохмаль можна замінити на картопляний, але в цьому випадку текстура пирога може бути щільнішою.
  8. До жовткової маси додати збиті білки. За допомогою силіконової чи дерев’яної лопатки акуратно перемішатиЮ, щоб не зруйнувати повітряність білків.
  9. Підготувати форму для випікання. В даному випадку використовувалася квадратна форма зі сторонами 24*24 см і висотою 5 см. Застелити пергаментом форму. Якщо ви використовуєте папір для випічки, його попередньо потрібно змастити маслом. Вилити половину тіста у підготовлену форму.
  10. Викласти начинку поверх тіста. Розподілити її по всій поверхні майбутнього пирога з печінкою та яйцем.
  11. Залити начинку тістом, що залишилося. Поставити форму з пирогом у середину розігрітої до 170 градусів духовки. Випікати пиріг протягом 40 хвилин. Готовність пирога перевірити за допомогою сухої зубочистки. Вона повинна виходити з середини сухого пирога.
  12. Готовий пиріг дістати із духовки. Остудити у формі протягом 15 хвилин. Після цього акуратно вийняти пиріг з форми, нарізати і подавати до столу.

Простий пиріг з печінкою та яйцем готовий. Смачного!

попередня статтяЯк доглядати за трояндами в серпні: правила та поради від досвідчених садівників
наступна статтяЧотири ознаки того, що вам потрібно їсти більше білка
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я