5 правил схуднення для ледачих людей

0
5 правил схуднення для ледачих людей
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Більшість людей думає, що для ефективного схуднення необхідно дотримуватись жорсткої дієти і щодня проводити в тренажерному залі по 2 години. Однак, це зовсім не обов’язково. Адже якщо занадто себе обмежувати в харчуванні і навантажувати тренуваннями, то швидше за все через пару місяців людина просто зірветься і кине все від втоми та перевантаження.

Щоб худнути рівномірно достатньо лише дотримуватися ряду правил, з якими впорається навіть найлінивіша людина. Про 5 таких правил і піде мова.

Додайте в раціон більше овочів

Найкращі друзі при схудненні – це овочі та фрукти. Вони містять дуже мало калорій і багато вітамінів, вони швидко насичують, прискорюють метаболізм. А також містять велику кількість клітковини, яка надовго усуває почуття голоду. Вони швидко насичують організм, при цьому не відкладаючись у жир.

Ідеально їсти свіжі овочі та фрукти, оскільки після будь-якої термічної обробки, чи то заморозки чи варіння, вони втрачають більшість корисних властивостей. Особливо важливо їх вживати якнайбільше в зимовий період для зміцнення імунітету та профілактики авітамінозу.

Більше ходити пішки

Давно доведено, що 2 години швидкої ходьби пішки спалюють більше калорій, ніж година важкого силового тренування в залі. Піші прогулянки не мають майже жодних протипоказань щодо здоров’я, на відміну від тренувань у залі.

Крім того, піші прогулянки піднімають настрій, позитивно впливають на серцево-судинну систему, зміцнюють м’язи та дихальну систему.

Фахівці радять займатися ходьбою натщесерце, щоб під час прогулянки організм брав енергію саме з жиру. Також бажано не їсти відразу після ходьби, щоб дати тілу завершити процеси жироспалювання.

Усвідомлені прийоми їжі

Зараз більшість людей їсть перед телевізором, комп’ютером або залипаючи в телефон, що є великою помилкою. При усвідомленому прийомі їжі відчуття насичення настає набагато швидше, що дозволяє з’їдати менше зайвих калорій.

Слід їсти повільно, ретельно пережовуючи їжу. Справа в тому, що під час їжі в організмі виробляється гормон гістамін, що сигналізує мозку про насичення. Але цей сигнал доходить до головних нейронів приблизно через 20 хвилин після початку прийому їжі. Тому, якщо ви з’їсте велику порцію за 10 хвилин, то, швидше за все, не наїстеся і захочете добавки. Крім цього, швидке проковтування їжі веде до проблем із травною системою.

Здоровий сон

Здоровий та стабільний сон є невід’ємною частиною схуднення. Саме під час сну в організмі відбуваються процеси відновлення, а також триває найактивніша фаза жироспалювання.

При недосипанні збільшується вироблення гормону греліну, що відповідає за апетит. Організм намагається взяти енергію, яку недоотримав під час сну, із їжі. Це веде до переїдання та набору зайвої ваги. Тому спати потрібно не менше 8 годин, лягати не пізніше 23:00.

Також не варто їсти щонайменше за 2 години до сну. При цьому останній прийом їжі має бути низькокалорійним (нежирний сир, овочевий салат, нежирна риба, куряча грудка).

Багато білка в раціоні

Більшість людей у ​​раціоні не вистачає білка. Саме білок є будівельним матеріалом для наших м’язів, причому він низькокалорійний. Головними джерелами протеїну є яйця, сир, м’ясо, риба, курка, бобові.

Окрему увагу варто приділити курячим яйцям. Так як при їх низькій вартості і наявності в кожному магазині, в них міститься безліч корисних речовин, а білок легко засвоюється. До складу жовтків входять корисні жири, тому найкраще їсти яйця на сніданок, оскільки вони дають довге насичення.

попередня статтяУсього 3 хвилини і смачний натуральний тархун готовий
наступна стаття4 способи, щоб уникнути болі у м’язах після тренування
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я