...

6 популярних помилок у приготуванні млинців

Підпишись на нас:

Неправильна кількість інгредієнтів

Найголовніше у приготуванні млинців – приготувати гарне тісто. Воно має бути правильною консистенції: не надто густе, інакше млинці будуть надмірно товстими і важкими, але й не дуже рідке, оскільки млинці рвуться при перевертанні. А надмірна кількість яєць у тісті зробить готовий продукт щільним, начебто гумовим.

Неправильно вибрана пательня

Для приготування млинців дуже важливо використовувати правильну пательню для смаження. Це має бути або спеціальна сковорідка для млинців, або товстостінна чавунна сковорідка. Якщо взяти невідповідну, продукт прилипатиме до поверхні та пригорятиме.

Утворення грудочок

Зазвичай грудки утворюються, якщо в рідке тісто всипати відразу все борошна, особливо непросіяного. Найкраще додавати цей компонент поступово, перемішуючи при цьому продукт вінчиком або міксером. Якщо ж грудочки вже встигли утворитися, позбутися їх допоможе той самий вінчиок, а також невелика кількість води або молока. Влийте в тісто рідину і ретельно перемішуйте, доки воно не стане однорідним.

Економія олії

Звичайно, млинці не повинні бути надто жирними, але й зовсім відмовлятися від жиру не варто. Невелика кількість рослинної олії, додана в тісто перед випіканням, дозволить уникнути пригорання млинців або приставання їх до сковороди. Крім того, поверхню посуду обов’язково змащувати краплею олії або шматочком сала, через кожні 2-3 млинці. Не зайвим буде і вершкове масло. Ним добре змащувати готові млинці – так вони не злипнуться між собою у стопці на тарілці. Крім того, цей нехитрий лайфхак допоможе вам зробити страву смачною та апетитною.

Надлишок цукру в тісті

Якщо покласти в тісто занадто багато цукру млинці підгорятимуть під час смаження. Крім того, такі млинці не завжди підходитимуть для загортання в них несолодких начинок, наприклад м’ясних. Якщо ж вам хочеться саме солодких ласощів, спробуйте замінити звичайний цукор цукровою пудрою. Вона розчиниться набагато швидше, і під час випікання продукт не пригорятиме. Також можна використовувати тростинний цукор – він не тільки допоможе вирішити проблему, але й надасть смаку страви цікаву карамельну нотку.

Жарка млинців відразу після замішування тіста

Не варто забувати і про те, що тісту після замішування потрібно дати відпочити якийсь час. Достатньо буде 10-15 хвилин, проте – при можливості – можна залишити суміш на кілька годин або навіть на ніч. За цей час клейковина з борошна набухне, завдяки чому млинці стануть еластичнішими і триматимуть форму під час смаження.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Коли та як правильно розсаджувати іриси, щоб прижилися на новому місці

Іриси - літні квіти, які чарують своїми барвами та...

Названо найкращі спеції для приготування бездоганних креветок

З морепродуктів найулюбленішими для багатьох є саме креветки. Смачні,...

Чому тріскається редиска на грядці: основні причини

Дачники часто скаржаться, що редиска тріскається у ґрунті та...

Найароматніший домашній пиріг — з яблуками та сметанною заливкою

Ароматний та такий смачний домашній яблучний пиріг. Він не...

Камалія розповіла, де відсвяткувала 47-річчя в улюбленій компанії

Нещодавно співачка Камалія публікувала фотографії та відео, на яких...

Які страви лаврове листя здатне зіпсувати, а не покращити

Лаврове листя дуже часто використовують в різних стравах. Це...

Як приготувати бездоганний торт без випікання коржів

Для приготування тортів не поспішайте випікати коржі та витрачати...