...
ГоловнаЗдоров'яП'ять корисних властивостей жимолості, про які ви не знали

П’ять корисних властивостей жимолості, про які ви не знали

Підпишіться на нас:

Жимолость – невелика синя (або блакитна) ягода, яку багато хто любить з дитинства. Не любити її неможливо, бо ягода рано дозріває, має приємний смак і аромат, а, крім цього, має безліч корисних якостей, здатних покращити наше здоров’я.

Бореться з бактеріями

Ягоди і листя жимолості мають виражені антибактеріальні властивості, тому можуть захистити від інфекцій або прискорити одужання, якщо ви вже заразилися. Також завдяки вмінню боротися з бактеріями екстракт жимолості входить до складу деяких ополіскувачів для ротової порожнини, що допомагають підтримувати здоров’я зубів і ясен.

Потужний антиоксидант

Жимолість багата на поліфеноли, вітамін С і таніни, які є потужними антиоксидантами. Вони знімають запалення, захищають організм від окислювального стресу та знижують ризик розвитку багатьох небезпечних захворювань, у тому числі раку та хвороб серця.

Полегшує симптоми артриту

Згідно з дослідженням китайських учених з Хунаньського сільськогосподарського університету вживання жимолості може полегшити симптоми артриту, включаючи ревматоїдний та псоріатичний. До симптомів артриту відносяться: різкий біль у суглобах, скутість рухів, почервоніння шкіри над суглобами, підвищення температури, млявість тощо.

Поліпшує роботу мозку

Ягоди жимолості можуть покращити епізодичну пам’ять, яка зберігає спогади про події, що відбувалися в житті людини, а також емоції та всю контекстуальну інформацію, пов’язану з ними. Крім того, смачні сині плоди знижують ризик розвитку нейродегенеративних захворювань та інсульту.

Підвищує витривалість

Дослідження вчених з Університету Нортумбрії (Великобританія) показало, що жимолість є чудовою ягодою для харчування спортсменів. Вона допомагає збільшити витривалість та швидкість бігунів за рахунок високого вмісту антиоксидантів, що покращують фізичну працездатність організму.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

3 найкращі гарніри для жінок 45+: прискорять метаболізм і продовжать молодість

Вуглеводи - це невід'ємна частина здорового раціону харчування незалежно від віку. Але якщо в молоді роки ми абсолютно...

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний для серця, кровоносної...

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі. Перша думка –...

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і судин, але це...