...
ГоловнаЗдоров'яВчені виявили, що добавка з енергетиків може сповільнити старіння

Вчені виявили, що добавка з енергетиків може сповільнити старіння

Підпишіться на нас:

Згідно з новим дослідженням вчених з Університету Сан-Паулу (Бразилія), додавання таурину в раціон може запобігти накопиченню вільних радикалів в організмі людини, уповільнити процес пошкодження та старіння клітин та знизити ризик розвитку хвороб серця, діабету, раку та інших хронічних захворювань. Таурін – це сульфокислота, яка міститься в рибі, молюсках, курці, індичці та яловичині і часто присутня як добавка в енергетичних напоях.

У дослідженні брали участь 24 жінки віком від 55 до 70 років, які випадковим чином були поділені на дві групи. Перша приймала три капсули таурину по 500 міліграм на день протягом 16 тижнів, а друга отримувала плацебо. Ні учасники, ні вчені не знали, до якої групи належав кожен доброволець. Наприкінці дослідження спеціалісти проаналізували зразки крові учасниць.

Результати експерименту, опубліковані в журналі Nutrition, показали збільшення в крові добровольців, які отримували таурин, рівня антиоксидантного ферменту супероксиддисмутази (СОД) майже на 20% та його зниження у групі плацебо. СОД захищає клітини від негативної дії супероксидних радикалів.

Крім СОД, були проаналізовані два маркери окислювального стресу: глутатіонредуктаза, що знизилася в обох групах, і малоновий діальдегід, що збільшився на 23% у контрольній групі і знизився на 4% у групі таурин.

«Ці результати були скромними, але ми вважаємо, що більш висока доза таурину зможе дати переконливіші докази його користі»,

– сказала Еллен де Фрейтас, одна з авторів дослідження.

Переваги та недоліки харчових добавок із таурином все ще вивчаються. Тому приймати їх без медичного нагляду не рекомендується.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

3 найкращі гарніри для жінок 45+: прискорять метаболізм і продовжать молодість

Вуглеводи - це невід'ємна частина здорового раціону харчування незалежно від віку. Але якщо в молоді роки ми абсолютно...

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний для серця, кровоносної...

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі. Перша думка –...

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і судин, але це...