Як зберегти соковитість відвареної кукурудзи

0
Як зберегти соковитість відвареної кукурудзи: названі основні секрети
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб кукурудза вийшла м’якою та соковитою, насамперед потрібно її правильно вибрати. Справжня свіжа молода кукурудза може продаватися лише в сезон, який починається в кінці липня і до кінця серпня. Кукурудза, яку продають пізніше, найчастіше виявляється перестиглою та жорсткою.

Для варіння найкраще підходять качани з молочно-білими або світло-жовтими зернами. Яскраво-жовте забарвлення говорить про вік качана: чим він яскравіший, тим старіша кукурудза. Зверніть увагу на те, що зерна повинні бути трохи м’якими, але пружними, однакової величини і розташовані щільно один до одного.

Ще одна маленька хитрість, завдяки якій можна розпізнати молодий качан, – усередині зернят міститься біла в’язка рідина, що нагадує молоко.

Якщо зерна не округлі, мають ямочки, це кукурудза вже стигла і для варіння вона не придатна. Також важливий зовнішній вигляд листя на качанах: вони не повинні сильно відставати від качанів, бути сухими і жовтими. Не варто купувати кукурудзу без листя.

Які ще секрети потрібно знати

  1. Мало хто знає про те, що текстура змінюється через додавання солі в процесі варіння. Саме цей компонент робить м’які зерна твердими. Тому солити кукурудзу варто вже після того, як страва опинилась на столі. Під час готування варто додавати лише цукор та трохи лимонного соку. Це дозволить смаку продукту максимально розкритися.
  2. Також варто знати ще одну хитрість, яка зробить кукурудзу максимально смачною. Для цього перед варінням качани варто скласти в ємність із холодною водою. У рідину можна додати кілька кубиків льоду.

Якщо ви використовуєте дані лайфхаки при приготуванні кукурудзи, то домашні будуть у захваті.

попередня статтяАнтитренди манікуру 2022: 5 кольорів, про які варто забути
наступна статтяЛікар перерахував хвороби, про які сигналізує сонливість вранці
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я