3 «секрети» приготування ідеального тіста для вареників

0
вареники
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кажуть, що секрет ідеального тіста для вареників криється лише в одному інгредієнті. Але насправді на кожній кухні свої секрети. Загалом можна сказати лише одне: це має бути прісне тісто – воно універсальне для будь-якої начинки, тим більше для солодких ягід чи сиру.

Класичний рецепт тесту для вареників має такий вигляд.

Для приготування потрібно:

  • 3 склянки борошна;
  • 3 яйця;
  • 1 склянка води;
  • сіль за смаком.

Як готувати

На перший погляд, все просто. Потрібно змішати інгредієнти та все, але тоді в чому секрет успіху:

Секрет №1

Тісто вимішують 10 хвилин мінімум, щоб вийшла маса, приємна на дотик, м’яка і не липка. По готовності його накривають вологим рушником і залишають на півгодини.

Секрет №2

Вода (молоко, кефір або сироватка) має бути не просто холодною, а неодмінно крижаною. У кухні має бути прохолодна атмосфера.

Секрет №3

Щоб тісто вийшло еластичним, потрібно додати кілька крапель рослинної олії, а якщо йдеться про три і більше склянки борошна в рецепті, то можна додавати столову ложку олії. Отже, змішавши інгредієнти і давши тісту вилежатися, розкачайте його в пласт. Якщо начинка суха, то пласт має бути тонким. Використовуючи вологу добавку або ягоди, розкочувати тісто менше 2,5 мм ризиковано.

попередня статтяЯк провести ламінування волосся в домашніх умовах
наступна статтяЯк приготувати запечену картоплю з хрусткою скоринкою «ресторанної якості»
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я