Лікар перерахував хвороби, про які сигналізує сонливість вранці

0
Сон
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вранішньої сонливості мешканців великих міст не здивувати. Зазвичай упоратися з нею допомагає чашка кави або міцного чаю. Однак якщо симптом повторюється регулярно, а людина впевнена, що спить при цьому достатньо, це привід звернутися до лікаря. Такою порадою поділився головний лікар-терапевт Олексій Каменчук.

За його словами, постійна сонливість вранці може виявитися ознакою низки порушень у роботі щитовидної залози та інших хвороб ендокринної, серцево-судинної системи, навіть головного мозку.

«Нерідко причиною можуть стати розлади глікемічного обміну – переддіабет. При ньому порушення чутливості до інсуліну супроводжується слабкістю та підвищеною сонливістю. Причому аналізи можуть показати, що на перший погляд все добре, а ці симптоми плюс підвищений апетит, збільшення маси тіла виявляється на ранніх стадіях»

Щоправда, найчастіше сильна сонливість вранці — це все-таки наслідок пізнього відходу до сну. І тут найкращим рішенням буде відновлення режиму дня.

Бо як показало нове дослідження фахівців з клініки Мейо в США, що нестача сну сприяє підвищенню апетиту і, як наслідок, збільшенню кількості жиру на животі. В експерименті брали участь 12 здорових молодих людей без ожиріння, які протягом 21 дня жили у лабораторних умовах.

попередня статтяЯк зберегти соковитість відвареної кукурудзи
наступна статтяЯк приготувати смачне сливове варення на сковорідці
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я