Як приготувати ідеальний абрикосовий пиріг

0
Як приготувати абрикосовий пиріг: ідеальна випічка літа
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.
Набридло просто так їсти абрикоси, а варення чекає зимовий час? Готуйте ароматну абрикосову випічку, поки сезон фруктів триває. Сьогодні пропонуємо абрикосовий пиріг, що виходить із першого разу і відмінно підійде і як смаколик на кожен день, і як святковий десерт.

Подробиці

Для приготування треба:
  • 150 г масла
  • 150 г просіяного борошна
  • 10 г розпушувача
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • дрібка солі
  • 250 г абрикоси
Як готувати:

Завчасно потрібно дістати масло, щоб воно розм’якло. У посудині, в якій будете готувати тісто, треба збити масло, два яйця із дрібкою солі, додавши наприкінці 100 г цукра. Маса має вийти пишна й повітряна, тому час збивання 5-7 хвилин.

Додайте просіяне борошно із розпушувачем, щоб пиріг був, немов пух. Розмішайте вже не міксером, а ложкою, щоб не було грудочок і водночас тісто не осіло. Хто полінується просіяти борошно, отримає не пухкий пиріг, а давкий абрикосовий коржик, тому не “сачкуйте”.

Форму для випікання пензликом змастіть олією. Відправте у неї тісто, акуратно розрівняйте лопаткою. Зверху викладіть половинки попередньо вимитих абрикосів (без кісточок). Притрусіть 50 грамами цукру.

Випікайте у духовці при температурі 180-190 градусів 30 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною шпашкою чи сірником: абрикоса має бути м’яка, а тісто – сухим.

Пиріг із форми витягуйте після охолодження. Смакуйте й чаюйте з абрикосовим пирогом!
попередня статтяЯк «змусити» орхідею випустити бутони
наступна статтяЯк швидко «холодним» способом заквасити смачні огірки
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я