...
ГоловнаКулінаріяЯк з кропу приготувати смачний соус до супів і салатів

Як з кропу приготувати смачний соус до супів і салатів

Підпишіться на нас:

Кріп вважається невибагливою зеленню, не потребує педантичного догляду і майже завжди дає хороший урожай. Якщо кропу виросло багато, то є кілька варіантів того, що можна приготувати з нього. Окрім того, досвідчені кулінари розповіли, як правильно зберігати зелень.

Подробиці

Кріпний соус підходить до багатьох страв. Він гармонійно доповнює страви з м’яса та риби, поєднується майже з усіма овочами. Кухарі додають його в супи та салати.

Складові:

  • кріп – 200 г;
  • часник – 8-10 зубчиків;
  • лимон – 1 шт.;
  • оливкова (соняшникова) олія – 100 мл;
  • сіль за смаком.

Покрокове приготування

Для приготування соусу кріп потрібно нарізати із гілками. Потім подрібнити часник. Теркою натерти цедру з лимона. Потім усі компоненти змішати у мисці. Сюди ж видавлюють сік лимона, додають сіль та олію.

Усі інгредієнти змішують блендером. Якийсь час соус може зберігатися в холодильнику. Перекладіть його у чисту банку та поставте у холодильник.

Для тривалого зберігання соус заморожують. Для цього можна використати лоток для льоду з холодильника. Комірки застеліть харчовою плівкою і викладіть соус. Після замерзання перекладіть у пластиковий контейнер та готуйте до заморожування наступну порцію.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...