...
ГоловнаЛайфстайлЯкі «підживлення» краще не використовувати при вирощуванні огірків

Які «підживлення» краще не використовувати при вирощуванні огірків

Підпишіться на нас:

Захоплюючись різними поживними добавками, потрібно пам’ятати, що вносити кожну добавку потрібно не просто за графіком, а свого часу. Інакше цьогорічного врожаю можна так і не дочекатися. Розкажемо, як не зіпсувати врожаю огірків.

Нашатирний спирт

Добавка всім хороша. Використовують її дачники дуже активно протягом усього сезону, у тому числі й для боротьби зі шкідниками.

Однак під час плодоношення огірків нашатир — не найкращий варіант. Так можна лише підвищити рівень азоту в ґрунті, що призведе до жирування огіркових батогів та розвитку захворювань.

Органічні добрива

Прихильники екологічного землеробства повинні упокорити себе і прибрати подалі коров’як, кінський гній та пташиний послід.

Причина в аміаку, що міститься в добавках. До того ж навіть перепріла органіка може підвищити рівень нітратів в овочах.

Трав’яний настій

Знамениті водні настої з бур’янів можна використовувати, але тільки в тому випадку, якщо в складі немає томатних пасинків.

Така добавка лише пригнічує зростання батогів та зелені огірків і призводить до того, що зав’язі жовтіють та відвалюються.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...