...
ГоловнаКулінаріяЯк зварити малинове варення, щоб ягоди залишились цілими

Як зварити малинове варення, щоб ягоди залишились цілими

Підпишіться на нас:

Якщо це важливо, можна зварити малинове варення так щоб навіть ягоди залишилися цілими. Смачніше від цього варення точно не стане, але виглядатиме воно набагато красивіше і апетитніше. Розкажемо, в чому тут хитрість і як досягти таких результатів.

Для приготування потрібно:

  • малина – 3 кг;
  • цукор – 2 кг.

Як готувати

Спочатку видаляємо листя, гілки, хвостики та інше сміття. Мити ягоди не потрібно. Від води варення стає не таким ароматним та водянистим на смак.

Поступово пересипаємо ягоди цукром і залишаємо в такому вигляді доти, доки ягоди не пустять сік. На це може знадобитися в середньому 2 години, але все залежить від зрілості малини.

Банки потрібно вимити з содою, промити водою і відправити стерилізуватися в духовку, повернувши догори дном. Температуру ставимо на 150 градусів. На момент завантаження банок вона має бути холодною, а нагрівання має проходити рівномірно. Через 10 хвилин банки будуть стерильними.

Коли малина пустить сік, ставимо каструлю на вогонь. Нагріваємо доти, доки не розчиниться цукор. Можливо, доведеться перемішувати. Робити це доведеться акуратно, щоби не пошкодити їх.

Після цього робимо сильніший вогонь, доводимо ягоди до кипіння, варимо 4-5 хвилин, знімаємо з вогню і розливаємо по банках.

За бажання цю процедуру можна повторити двічі. Тоді ягоди будуть міцнішими, але й варення менш корисним.

Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...