...
ГоловнаКулінарія5 перевірених «секретів» приготування смачної яєчні

5 перевірених «секретів» приготування смачної яєчні

Підпишіться на нас:

На думку багатьох дієтологів, яєчня є прекрасним і збалансованим сніданком або перекусом, чудово втамовує голод і добре відбивається на стані здоров’я. Але не всі вміють готувати цю просту страву правильно: часто смак яєчні далеко не такий приємний.

Подробиці

Про які кулінарні лайфхаки варто пам’ятати:

  • Свіжість яєць. Ми часто звертаємо увагу на упаковку товару, але забуваємо, що для нас важливіше не дата упаковки яєць, а дата виробництва: відрахуйте 3-4 тижні. Тільки такі яйця будуть придатні для споживання.
  • Олія. Щоб страва була не тільки смачною, а й корисною, важливо правильно вибирати олію. Варто відмовитися від звичного соняшникової олії на користь арахісової або оливкової.

Не шкодуйте олію: якщо ви наллєте мало, то яєчня пригорить. А ось вже перед тим, як відправити страву на тарілку, надлишки олії варто прибрати за допомогою паперового рушника.

  • Перевернути. Не тільки омлет потрібно перевертати: зі звичайною яєчнею варто здійснити таку ж маніпуляцію. Таким чином ми захистимо страву від пригорання.
  • Вогонь. Перед приготуванням яєчні сковорідку розігрівати не слід. Вогонь має бути мінімальним, а рівномірне пропікання забезпечить кришка.
  • Сіль. Відомі кулінари ніколи не додають сіль та спеції до та під час готування. Це варто робити безпосередньо перед подачею.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...