2 ознаки дозрівання картоплі, які вказують на те, що її час копати

0
2 ознаки того, що потрібно копати картоплю
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Згідно з народними прикметами, надто раннє викопування картоплі призводить до того, що бульби не долежать до весни. Немає жодних підстав не довіряти досвіду, зібраному поколіннями, тому перед тим, як приступити до збирання врожаю, слід точно впевнитись у тому, що час настав.

Подробиці

Для цього відкопайте 4-5 кущів, що ростуть на різних сторонах плантації. Після цього проведіть тест, струсивши кущ за бадилля. Якщо картопля достигла, бульби повинні легко відокремлюватися від корінців.

Крім цього, при спробі подряпати картоплину, шкірка не повинна легко здиратися. Якщо тестування на зрілість пройшло успішно, можна запасатися лопатами та вилами та приступати до викопування бульб.

Крім цього, слід заздалегідь обладнати місце, куди ви переноситимете отриманий урожай картоплі на просушування.

Це має бути закрита від прямих сонячних променів ділянка, куди не попадатиме дощ і туман. Крім цього, майданчик повинен добре провітрюватись.

Тут картопля має провести близько 2-3 тижнів. Так у вас буде можливість відбракувати зіпсовані бульби, які при попаданні в загальний мішок, здатні стати джерелом гниття, яке знищить усі запаси.

попередня статтяЯк зрозуміти, що настав час прибирати цибулю з грядки
наступна статтяЯк зробити макарони смачнішими за допомогою кисломолочного сиру
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я