...
ГоловнаКулінарія9 «секретів» смачної смаженої картоплі для всієї родини

9 «секретів» смачної смаженої картоплі для всієї родини

Підпишіться на нас:

Важко знайти людину, яка встоїть перед апетитним ароматом смаженої картоплі. Ця страва не найскладніша в приготуванні, але її дуже легко зіпсувати або зробити не смачною, якщо не врахувати декілька нюансів готування.

Подробиці

Про які секрети варто знати тим, хто хоче приготувати смажену картоплю:

  1. Пам’ятайте про те, що смаження тільки на вершковому маслі – варіант не найвдаліший. Краще додати будь-який жир (яловичий або свинячий), а також змішати з олією.
  2. Існує поширена проблема: апетитна скоринка вже з’явилася, проте всередині картопля відчутно сирувата. Так відбувається найчастіше через те, що ви смажите занадто багато. Є простий спосіб, завдяки якому ваша картопля не буде сируватою: наріжте її на шматочки і проваріть 5 хвилин в окропі. Після цього висушіть овоч і приступайте до смаження.
  3. Смажену картоплю не потрібно перемішувати – це псує її текстуру і не найкраще відбивається на смакових якостях. Найкраще, якщо ви просто перевертатимете шматочки на інший бік, забезпечуючи рівномірне прожарювання.
  4. Якщо ви любите, щоб картопля була м’яка всередині, то під час готування її варто накрити кришкою.
  5. Щоб скоринка з’явилася, спочатку потрібно смажити кілька хвилин на максимальній потужності, а потім поступово знижувати інтенсивність полум’я.
  6. Намагайтеся нарізати картоплю на більш тонкі скибочки – тоді ви однозначно впевнені в тому, що страва прожариться.
  7. Не потрібно заглушувати природний аромат і бездоганний смак картоплі надто великою кількістю спецій. Іноді достатньо лише посолити і додати цибулю.
  8. До речі, якщо ви не хочете, щоб цибуля згоріла, то її слід додавати не на початку смаження, а вже ближче до фіналу.
  9. Не готуйте відразу занадто багато – смак буде значно гіршим і є ризик того, що половина картоплі буде пересмажена, а друга половина – сира.

Загальний шар картоплі має становити приблизно 5 сантиметрів.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...