...
ГоловнаЛайфстайлЯк зберегти часник до наступного врожаю

Як зберегти часник до наступного врожаю

Підпишіться на нас:

Урожай не тільки треба виростити, а ще й зуміти його зберегти. Часник — досить капризний овоч у цьому плані: або висохне, або проросте, або зів’яне. Що тільки не придумують господині, щоб зберегти часник до наступного врожаю: зберігають у трилітровій банці, пересипавши сіллю чи борошном, у холодильнику, на горищі. Все це непогано, але не завжди працює.

Подробиці

Існують кілька секретів позитивного вирішення цієї проблеми:
По-перше, часник треба вчасно викопати. Вчасно – це коли посохло огудиння, а головки мають сухе, темне забарвлення. День викопування має бути сонячним, а земля сухою.

По-друге, його потрібно добре висушити. Спочатку 2-3 дні на сонці, а потім в затінку. Корінчики часника мають бути повністю сухими.

По-третє, треба купити глиняний горщечок на 3-4 літри із кришкою. Він має бути не покритий глазур’ю (це дуже важливо! Глина пропускає повітря і часник «дихає».

По-четверте, перед тим, як закласти в горщечок часник, горщик треба ретельно вимити водою з содою і ідеально висушити.

По-п’яте, скласти в нього сухий часник, накрити кришкою і поставити в сухе прохолодне місце. Таким чином, глиняний горщик допоможе зберегти часник до наступного врожаю.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...