Як приготувати кульки з кисломолочного сиру в смачному сиропі

0
Сирні кульки (розгулла) в соковитому сиропі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Завдяки цій страві Бенгалія прославилася як світова столиця солодощів. Сирні кульки потрібно просочити сиропом від 4-х годин до двох днів. Шріла Прабхупада (індійський релігійний діяч) з цього приводу сказав, що правильно приготовлена ​​розгулла повинна рипіти, коли її відкушують.

Подробиці

Щоб приготувати цю східну насолоду потрібно 275 г паніру (домашнього індійського сиру), 725 мл води, 300 г цукру та столова ложка рожевої води.

А робити розгулли потрібно так. Щоб приготувати панір (сир, який в Індії називають домашнім сиром), потрібно взяти нежирне молоко та кефір, адже, коли варитимете кульки з жирного сиру, вони просто розпадуться. Спочатку кип’ятимо молоко в каструлі з товстим дном. Коли скипіло, тонким струменем вливаємо в нього кефір (підійде також живий йогурт). Додаємо 2 столові ложки лимонного соку або чайну ложку лимонної кислоти.

Постійно потрібно помішувати. Вже за кілька хвилин сир випливе нагору. Через марлю проціджуємо вміст, щоб відокремити сир від сироватки.

Сир у марлі щільно зав’язуємо, кладемо під саморобний прес. У цій якості підійде каструля, наповнена водою. За кілька годин частинки сиру утворюють єдине ціле, а в нас буде чудовий сир “Панір”. Саме його в Індії використовують за основу для багатьох страв, а також їдять як готову страву. Однак для розгулли панір достатньо поставити під прес на 10 хвилин, адже він не повинен бути сухим. Потім кришимо його, і вимішуємо, поки він не стане однорідним. Розділяємо на шматки приблизно з волоський горіх, катаємо з них кульки без тріщин.

Тепер робимо сироп. Потрібно в каструлі середнього розміру кип’ятити воду із цукром 5 хвилин. Потім половину сиропу наливаємо в миску, додаємо до неї рожеву воду і ставимо охолоджуватися.

Каструлю, в якій залишилася друга половина сиропу, ставимо на вогонь і акуратно опускаємо в неї кульки. У ємності має бути вільне місце, адже під час варіння кульки збільшуються у розмірі майже вдвічі.

При цьому вогонь потрібно відрегулювати так, щоб сироп трохи кипів. Накриваємо кришкою і варимо 10 хв, поки розгулли вспливуть і стануть пористими, як губка. Під час варіння кілька разів потрібно збризкати кульки холодною водою. Вони в результаті стануть білими та пористими.

Потім кожну розгуллу переносимо ложкою в холодний сироп і ставимо охолоджуватись на 3 або 4 години, а краще на ніч. Смак у цієї східної насолоди досить специфічний.

В Індії, де ця страва традиційна, вона вважається найпоширенішим десертом. Присмак сиру майже не відчувається, нагадує хлібну масу, замочену в сиропі. В Індії розгуллу настоюють на різних сиропах, а також на рідкому варенні.

попередня статтяЯк з шовковиці приготувати смачне варення та компот
наступна статтяЯк приготувати “шведське” варення для будь-яких ягід без консервації
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я