Як приготувати “шведське” варення для будь-яких ягід без консервації

0
Шведське варення для всіх ягід
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Цей простий рецепт підійде господиням, які не люблять довго стояти біля плити, коли кожна хвилина на рахунку. Рецепт ягідного варення не передбачає довготривалої теплової обробки та підходить для будь-якої ягоди, навіть замороженої.

Як приготувати варення по-шведськи (сілт)

Принадність такого варення в тому, що ягоди зберігають свій колір та вітаміни. Готується воно швидко, можна використовувати ягоди, які заготовили про запас.

Вам не доведеться гаяти час на стомлюючу консервацію і розставляти по поличках баночки з закрутками.

Рецепт нічим разюче не відрізняється, він стандартний для будь-яких ягід. Можливі лише незначні варіанти із кількістю цукру.

Для варення використовують ягоди, що є під рукою. Пропорції можуть бути такими: на 1 кг ягід приблизно 700-800 г цукру. Для кислих ягід цукру можна додавати більше.

У ємність висипають підготовлені ягоди та відправляють на вогонь. Ягоди почніть варити на повільному вогні у власному соку без додавання води та цукрового піску.

Після появи перших “бульок” продовжуйте готування 15 хвилин. А ось тепер настав час цукру. Він додається до ягід, але попередньо потрібно зменшити вогонь.

Обережно розмішайте цукор до повного розчинення.

Сілт готовий, варення зберігається в тарі як теплому, так і в холодному місці.

попередня статтяЯк приготувати кульки з кисломолочного сиру в смачному сиропі
наступна стаття5 способів поливати квіти, коли ви не вдома
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я