Де стане в нагоді маринад від маслин та оливок

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Більшість господарок байдуже виливає маринад від маслин і оливок. Не часто нам спадає на думку питання: що можна з нього приготувати? Виявляється, ця дрібниця може покращити смак як мінімум 5 звичних і знайомих кожному страв.

Розповімо докладніше.

Страва перша: тушковане м’ясо з оливками

Завдяки соусу, що залишився, з однієї баночки можна приготувати цілий кілограм відмінного тушкованого м’яса. Пригодиться для яловичини та свинини. Просто додайте його до основних інгредієнтів у середині готування.

Туди ж покришіть кільцями й самі оливки.

Страва друга: грибний соус

Вважається, що для нього краще використовувати маринад від маслин. Обсмажені гриби заливають сметаною, додають рослинну олію (або вершкове масло), часник, цибулю, борошно і спеції, а потім уже олію, що залишилася від маслин.

Страва третя: каші

Можна приготувати вівсяну, перлову та навіть гречану кашу. Просто додайте рідину, що залишилася, у воду під час варіння цих круп. Поєднувати з молоком або вершками не слід.

Страва четверта: пельмені

Такі пельмені можна подавати до столу у гарячому бульйоні. Просто додайте під час варіння маринад, що залишився, з-під оливок чи маслин. На 1,5-2 літри води вистачить вмісту однієї банки. Смак пельменів буде неповторним.

Страва п’ята: голубці

В основному голубці заливають водою, в яку додають овочі та іноді сметану.

Спробуйте навпаки і залийте заготовку оливковим маринадом лише додавши трохи води.

попередня статтяЯк приготувати густий кетчуп за 20 хвилин без крохмалю, пектину та інших добавок
наступна статтяЯк прискорити компостування та підвищити якість компосту
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я