2 способи зберігання моркви на зиму в глині

0
2 способи зберігання моркви на зиму в глині
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Зберігання моркви часто завдає дачникам багато клопоту. Без дотримання належних умов не вдасться надовго зберегти цей коренеплід. Садівники вигадали безліч різних способів, що дозволяють зберегти моркву.

Особливості зберігання моркви в глині

Моркву зазвичай зберігають на балконі, у льохах чи квартирах. Однак багато хто зберігає цей овоч у глині. Це унікальний спосіб, що дозволяє значно продовжити термін зберігання. Глина утворює на коренеплодах своєрідний захисний шар, який оберігає її від в’янення у зимовий період.

Щоб зберегти моркву потрібно:

  • глина;
  • трохи води;
  • картонні ящики;
  • поліетиленова плівка.

Фахівці виділяють 2 основні варіанти обробки моркви глиною. Відразу після обробки овочі можна закладати на зберігання. При виборі відповідного методу необхідно відштовхуватися від особистих переваг і зручності.

Заливання глиною

Це найпоширеніший спосіб, яким користуються багато дачників. До його основної переваги відносять простоту. Процес обробки складається з наступних етапів:

  1. Спочатку необхідно взяти піввідра глини та залити її водою;
  2. Через добу глину потрібно перемішати та ще раз залити водою. Вже через 3 дні глина набуде консистенції сметани і її можна використовувати. Однак дачники повинні враховувати, що розчин не повинен бути надто рідким;
  3. Візьміть ящики та покладіть на дно поліетиленову плівку. Потім необхідно покласти шар моркви та залити їх глиною. Овочі не повинні стикатися між собою;
  4. Коли глина засохне, можна приступати до укладання другого шару.

Цей простий спосіб допоможе значно продовжити термін зберігання моркви. Глина захистить плоди від різних хвороб.

Вмочування в глину

Цей спосіб вважається трудомістким, але також порадує своєю ефективністю. Після обробки морква чудово зберігає свої смакові якості. Городникам необхідно виконати кілька простих дій:

  1. Немиту моркву спочатку потрібно опустити в часниковий, а потім у глиняний розчин. Потім її необхідно добре просушити в приміщенні, що провітрюється. Сушити моркву на сонці не рекомендується, тому що з неї швидко випарується вся волога та овочі стануть сухими;
  2. Потім моркву укладають у дерев’яні ящики чи картонні коробки.

Часниковий розчин забезпечує коренеплодам додатковий захист. Для його приготування потрібно взяти склянку часнику і подрібнити за допомогою м’ясорубки. Потім до складу необхідно додати 2 літри води.

Для отримання глиняного розчину досить просто залити глину водою та дочекатися, коли вона почне розбухати. Використовувати глину можна після того, як вона набуде консистенції сметани. Сильно розбавляти глину водою не потрібно, тому що занадто рідка консистенція стікатиме з коренеплодів.

При виборі відповідного методу фахівці радять орієнтуватися в першу чергу на трудомісткість. Обидва методи відмінно підходять для зберігання моркви. Глина збереже всі смакові якості моркви та не дасть їй зіпсуватися. Вона є своєрідним бар’єром від різних захворювань.

попередня стаття5 продуктів, які зроблять котлети “соковитими” та смачними
наступна статтяЯк приготувати бутерброди з оселедцем і плавленим сиром
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я