Навіщо досвідчені господині кладуть сіль у пральну машину

0
Навіщо досвідчені господині кладуть сіль у пральну машину
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Пральна машина давно стала однією з головних помічниць сучасних господарок. Наявність великої кількості режимів дозволяє випрати речі якісно, ​​без попередніх замочувань. Але, на жаль, часто після такого прання білизна змінює свій відтінок незалежно від початкового кольору. Як вирішити проблему?

Винахідливі господині знайшли спосіб вирішення цієї проблеми: білизна зберігає свій колір без використання дорогих засобів. Вам допоможе звичайна кухонна сіль, яка є на кожній кухні!

1. Чому речі втрачають колір

Білизна тьмяніє не тільки черезчасте прання, а й через залишки порошку, які залишаються на тканині. З цієї причини біла білизна може стати сірою. Часто це відбувається через те, що не виконуються рекомендації щодо догляду за тим чи іншим видом тканини. Всі умови дбайливого прання зображені на етикетці або ярлику виробу.

Також не забувайте розділяти білизну за кольором, або використовуйте спеціальні “пастки для кольору”, які продаються в будь-якому магазині з побутовою хімією. Але навіщо платити більше, якщо є перевірений бюджетний засіб!

2. Додайте сіль не лише в їжу

Крім основного призначення сіль часто використовується у побуті: усуває засмічення у трубах та неприємні запахи, чистить поверхні.

Проблема втрати кольору буде вирішена, якщо ви додасте 1 столову ложку харчової солі у відсік пральної машини для полоскання. Сіль допоможе якісно виполоскати порошок із одягу. Найкраще використовувати сіль Екстра.

  • Якщо вам необхідно освіжити старі речі, залиште в теплому сольовому розчині на 30-40 хвилин. Цей спосіб також допоможе закріпити колір виробу, якщо тканина, наприклад, линяє. Після сольової процедури відправте річ у пральну машину та виперіть в потрібному режимі.
  • Сіль необхідна не тільки для того, щоб зберегти колір виробу. Вона чудово справляється із брудними плямами на тканині. Головне – зробити це вчасно. Наприклад, ви розлили вино на улюблену блузку. Відразу засипте це місце сіллю, а потім замочіть річ на півгодини у холодній воді. І лише потім періть блузку в машинці.
  • Всі ми в курсі, що плями крові треба прати тільки в холодній воді. Але мало хто знає, що плями відперуться легше, якщо у воду додати сіль. Потім речі перуть в теплій воді.
  • Якщо плями крові бояться холодної води, плями поту легко відходять у гарячій воді. Перуть такий одяг у розчині з пропорціями: 3 столові ложки солі на 1 літр води.
  • Сіль допоможе позбавитися не тільки плям поту на одязі, але й плям після дезодоранту.
  • З плямами іржі сіль, звичайно, сама сіль не впорається. Але якщо додати в сіль лимонний сік, то ви досягнете потрібного результату. Змастіть пляму отриманою сумішшю, потріть пляму, а потім дайте одягу висохнути. Після цього випрайте білизну в пральній машині на режимі «полоскання».

Не бійтеся прати із сіллю! Це безпечно для будь-якого типу тканини. Не будуть винятком довгі тюлі та фіранки. Просто додайте сіль до миючого засобу (3 столові ложки солі на 1 літр води) та періть у звичному режимі.

При пранні рушників сіль може використовуватись як морська, так і кухонна, але без кольорових добавок.

Якщо ви вирішили використовувати сіль під час прання, на вас чекає ще один приємний бонус: речі стануть м’якими, як після застосування дорогого кондиціонера. Ефект не залежить від типу прання: ручного або машинного.

3. Чарівний мішечок

Якщо ви боїтеся сипати кристали солі в відділ «для ополіскування», то можна зробити спеціальний мішечок, в якому буде сіль, і закинути його в барабан пральної машини. Для одного разу знадобиться 1 столова ложка солі. Сіль беріть велику, так як вона не  повинна розчинитися під час першого етапу прання.

1. Насипте в носову хустинку чи серветку сіль.
2. Замотайте  так, щоб він вона розмоталася, а сіль не висипалася.
3. Готовий вузлик відправте в пральну машину (барабан).
4. Увімкніть потрібний режим та перегляньте цікавий фільм.

Якщо ви перете таким чином тюль, то вже після першого разу помітите результат. Елемент декору стане білим і свіжим, немов ви його забрали лише з хімчистки.

Через те, що сіль робить воду м’якшою, деякі господині насипають її і в посудомийні машини. Бюджетний засіб виявився набагато ефективнішим за дорогі розрекламовані засоби.

попередня стаття9 порад з харчування та тренувань від спортивного лікаря
наступна статтяЩо робити, якщо ви пересолили страву
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я