“Секрети” приготування смачної гречаної каші

0
Як правильно варити гречану кашу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Всі ми знаємо, яка корисна гречана каша: вона знижує рівень цукру в крові, знижує рівень артеріального тиску і навіть знижує ризик виникнення каменів у жовчному міхурі. А як її правильно готувати.

Звичайно, у приготуванні цієї смакоти бажано дотримуватися пропорцій. Але гречка воду любить, і, навіть якщо переллєте, нічого не станеться. Взагалі бажано на одну склянку гречки наливати дві склянки води.

Як приготувати, щоб було смачно

Перед приготуванням гречку потрібно промити, щоб позбавити її домішок, камінчиків, які випадково туди потрапили. Повторити цю нехитру процедуру бажано кілька разів, поки вода, в якій миється крупа, не стане чистою та прозорою.

Готувати гречану кашу бажано у товстостінному посуді. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Посоліть за смаком. Досвідчені господині радять після кипіння зменшити вогонь до мінімуму, прикрити каструлю кришкою і залишити варитися на 10 хвилин.

У цей час ви можете обсмажити на вершковому маслі цибулю та моркву.

Коли гречка буде готова, можна додати до неї овочі. Каша вийде розсипчастою та ароматною, якщо поставити її на п’ять хвилин після приготування в теплу духовку.

Смачного!

попередня статтяЯк приготувати смачний тертий пиріг із вишнею «Штрейзель»
наступна статтяЯк приготувати пікантну італійську закуску з в’ялених томатів
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я