Як правильно консервувати абрикоси: з кісточкою чи без

0
Як правильно консервувати абрикоси: з кісточкою чи без
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

“З кісточкою чи без — як краще?” — коли питання виникає перед консервацією вишні з вишні, то відповідь зазвичай звучить на користь видалення кісточок.

Все тому, що таке варення більш смачне та безпечне, особливо для страв, які будуть їсти дітки. А щодо абрикосів — тут можна посперечатися. Є багато рецептів, коли фрукт консервують разом із кісточками.

Розберемося чи є “правильний рецепт”

Насправді все стосується смакових уподобань. Шкоди від абрикосових кісточок, такої як від вишневих, — немає. До слова і вишня може нашкодити, тільки якщо варення або компоти з кісточками зберігатимуться роками.

Але щодо абрикосів, то їх кісточки, або як називають «абрикосові насіння» дають організму людини лише користь, тому що до їх складу входить вітамін B17.

Єдине, що незручно, це вибирати кісточки під час їжі, тому цілі абрикоси пускають хіба що на компоти. До речі, вважається, що такий компот навіть смачніший.

Щодо варення, то багато кулінарів просто помиляються, вважаючи, що саме варіння цілісного плоду дає знаменитий мигдальний смак.

Для того, щоб зварити знамените бурштинове варення, доведеться не тільки дістати кісточки, але ще й маленькі білі ядра з них.

попередня статтяЯкий продукт зробить так, щоб пиріжки не розліпилися
наступна статтяЯка хитрість допоможе приготувати надзвичайно смачні оладки
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я