Експерти розповіли, як в спеку уникнути появи набряків

0
Як не набрякати в спеку і в чому основні причини
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Набряк – це скупчення плазми крові з лімфатичних та кровоносних судин у міжклітинному просторі. Набряки можуть бути спричинені цілою низкою причин: від недостатнього споживання води до хронічних захворювань. Влітку набряки можуть виникати навіть у тих людей, які не стикаються із цією проблемою в іншу пору року. Причиною тому, як правило, спека, незручний одяг та велика кількість літніх вечірок.

Чому набряки найчастіше з’являються влітку?

Високі температури – це завжди великий стрес для організму, тому він з усіх сил намагається охолодити тканини, утримуючи в них рідину. Попри поширену думку, набряки виникають саме від нестачі води, а не навпаки. Навіть якщо ви вип’єте рідини більше, ніж потрібно, організм легко позбудеться надлишків. Коли води навпаки мало, щоб уникнути зневоднення, клітини намагатимуться утримати її якомога більше.

Як із цим боротися?

Уникайте зневоднення

Влітку, з цілком зрозумілих причин, воду ми втрачаємо швидше і у великих кількостях, тому перший крок на шляху вирішення проблеми набряклості — підтримання нормального водного балансу організму. Намагайтеся пити щонайменше двох літрів чистої води на день, не замінюючи її чаєм, кавою чи соками. Навпаки, після чашечки капучино варто випити одну «штрафну» склянку на додаток до денної норми: кофеїн виводить воду з організму, що знову ж таки призводить до утворення набряків.

Вибирайте зручний одяг та взуття

Крім того, фахівці не рекомендують носити в спеку тісний одяг, вузьке взуття та підбори — ці предмети гардеробу заважають нормальному кровообігу, що також призводить до набряків. Звичайно, ми не закликаємо відмовитися від можливості блиснути на вечірці в улюбленій сукні, але в щоденному образі краще віддати перевагу більш комфортному одягу.

Слідкуйте за харчуванням та регулярно тренуйтеся

Тренування та харчування теж відіграють не останню роль у боротьбі з набряками. Фізичні навантаження покращують кровообіг і, що важливіше, відтік лімфи, тому не варто нехтувати хоча б елементарною зарядкою вранці. Якщо говорити про харчування, якихось таємних засобів тут немає: менше жирного, смаженого та солоного. Останній прийом їжі повинен бути не меншим, ніж за 3 години до сну, а за годину краще перестати пити рідину. Якщо дотримуватись усіх цих нехитрих правил, набряклість помітно зменшиться.

попередня статтяЯк приготувати яблучний пиріг із медом, родзинками та мигдалем
наступна статтяЩо ресторанні кухарі додають у деруни, щоб страва вийшла ще смачнішою
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я