Як для саду та городу зробити компост з тирси

0
Компост з тирси як приготувати недороге, але ефективне добриво для саду та городу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Тирса може удобрювати, утеплювати, дезінфікувати, контролювати рівень вологи і балансувати кількість добрив у ґрунті. Це добриво є чудовою підмогою для всіх дачників, які прагнуть отримати чудовий урожай.

Подробиці

Опилковий компост готують на плівковій або іншій вологонепроникній основі, щоб не допустити витоку корисних речовин у ґрунт.

Найправильніше починати заготівлю компосту навесні, з перших теплих днів. Процес компостування проходить у разі підвищення температури маси до 40-50 градусів. Коли температура компосту спаде до 25 градусів, можна використовувати добриво.

Найпростіший і робочий спосіб приготування компосту, до складу якого додатково входять мінеральні добрива, має такий вигляд:

на 1 куб. м. тирси вносять 2,5 кг сечовини (її можна замінити 3,5 кг аміачної селітри). Ще один компонент – подвійний суперфосфат у кількості 800 г та сульфат калію – 1,5 кг. Сечовину/селітру, суперфосфат та сульфат калію слід вносити лише після попереднього розчинення у воді.

Кожне мінеральне добриво вносять окремо і щоразу ретельно перемішують.

попередня статтяЯк приготувати паштет із сиру та яєць
наступна статтяЯк посмажити картоплю, щоб вийшло смачно, а не “розмазня”
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я