5 натуральних засобів від болю у горлі, які справді працюють

0
5 натуральних засобів від болю у горлі, які справді працюють
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Полоскання горла при ангіні – це хороший спосіб продезінфікувати ротову порожнину і запобігти поширенню гною. Це допоможе уникнути ускладнень та наблизити момент одужання.

Полоскати горло можна всім, за винятком дітей до 3 років (далеко не кожна дитина здатна впоратися з процедурою, не проковтнувши розчин, щоб не похлипнутись).

Нижче наведемо ефективні та безпечні способи зняти біль і запалення:

Мед

Мед - чудовий спосіб боротися вірусами
Мед – чудовий спосіб боротися вірусами

Знайомий всім з дитинства засіб справді допомагає полегшити симптоми застуди. Натуральний мед має потужний антибактеріальний ефект, завдяки чому відмінно зміцнює імунітет і забезпечує профілактику запальних процесів. Крім того, мед – джерело антиоксидантів – фенольних кислот та флавоноїдів. Вони забезпечують надійний захист клітин від пошкодження вільними радикалами, покращують стан шкіри та перешкоджають процесам старіння.

З’їдайте ложку меду, коли п’єте чай чи каву. Головне – не розчиняти мед у гарячій рідині: під впливом високих температур він втрачає свої корисні властивості і перетворюється на зайві вуглеводи.

Сіль

Соляний розчин для полоскання горла
Соляний розчин для полоскання горла

Сипати на рани сіль, звичайно, не треба, а от полоскання хворого горла соляним розчином цілком може допомогти. Сіль — чудовий антисептик, який вбиває бактерії та активно бореться із запаленням. Розведіть чайну ложку солі в склянці окропу та зачекайте, поки вода не стане теплою. Полощіть горло отриманим розчином якнайчастіше (якщо вдається, то до 6 разів на день). Ефект не забариться – ви помітите поліпшення зовсім скоро.

Лимонний сік

Склянка води з лимоном при ГРВІ

Ще один відмінний антибактеріальний засіб – натуральний лимонний сік. Він багатий на вітамін С і натуральні фруктові кислоти, які здатні зміцнити імунітет і вбити хвороботворні бактерії. Свіжий сік з половини лимона додайте в склянку теплої води і полощіть горло кілька разів на день. Також таку воду корисно пити при будь яких ГРВІ.

Сода

При запаленні горла - сода допоможе
При запаленні горла – сода допоможе

Ще один інгредієнт для цілющого полоскання горла. На смак такий засіб не дуже приємний, проте ефективнісь велика. Сода, як і сіль, потужний природний антисептик, який допомагає впоратися із запаленням та бактеріями. До речі, якщо змішати сіль і соду в одному розчині, лікування хворого горла стане вдвічі ефективнішим.

Пажитник

Відвар з пажитнику

Насіння пажитника — один із найпотужніших природних антисептичних засобів. Вони знімають біль, зменшують запалення та допомагають швидше одужати. З насіння пажитника можна приготувати цілющий відвар. Для цього вам знадобиться 3 ложки насіння, залити холодною водою( приблизно 1 літр води) і дати настоятися протягом 4-5 годин, потім довести до кипіння і варити 5 хвилин. Отриманий відвар можна пити (він не тільки допоможе від застуди, а й покращить травлення) або використовувати для полоскання горла.

попередня статтяНастя Каменських блиснула пишними формами в крихітному купальнику
наступна статтяЧого не вистачає в організмі, якщо хочеться солоного чи солодкого
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я