Як швидко та смачно приготувати перловку без замочування

0
Як швидко та смачно приготувати перловку без замочування
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Перлова крупа – надзвичайно корисний продукт. Вона багата вітамінами, клітковиною, мікро- та макроелементами. Однак ця каша нечасто з’являється на нашому столі, адже вимагає тривалої попередньої підготовки у вигляді замочування. Та й після замочування вариться довго.

Але досвідчені кулінари знають, як без замочування швидко та смачно приготувати цю кашу.

Каша з перловки мало у кого виходить смачною. Приготування страви забирає багато часу та сил. Ось чому перловку рідко включають до свого раціону. При цьому кулінари розкривають свої секрети приготування, як, не витрачаючи багато часу, зварити перлову кашу, щоб вона вийшла справжнім кулінарним шедевром.

Щоб перловка вийшла розсипчастою та смачною, необхідно зробити наступне:

  • Промити крупу кілька разів перед приготуванням. Перловка любить «купатися». Її слід добре промити замість замочування теплою проточною водою доки вода не стане повністю прозорою. Справа в тому, що в перловці міститься багато крохмалю, який під час варіння карамелізується. Це спричиняє злипання зерен. Щоб страва була розсипчастою, не потрібно шкодувати часу та сил на те, щоб ретельно промити крупу.
  • Довести воду з перловкою до кипіння двічі. Так каша набагато швидше звариться. Подібне заварювання крупи зробить зерна м’якими та пружними одночасно. Тому після першого закипання води з крупою окріп необхідно злити і знову залити перловку холодною водою.
  • Варити кашу у правильному посуді. Правильна каструля – товстостінна, адже перлова крупа любить жар.
  • Дотримуватись правильних пропорцій крупи і води. Це 1:3. Чи не зайвим буде і ложку вершкового масла після закипання рідини в майбутню кашу додати.
  • Залишити кашу у спокої після того, як страва приготується. При цьому слід укутати каструлю з перловкою ковдрою на 30 хвилин, щоб зернятка повноцінно забрали всю вологу.

Дотримуючись цих тонкощів приготування каші, ви зможете приготувати смачну та корисну страву лише за 40 хвилин. Подати перлову кашу можна з:

  • м’ясом;
  • грибами;
  • підливою;
  • олією;
  • салатом;
  • рибою.

Відварену таким чином перловку можна в розсольник або інший суп додати, а також салати.

При виборі перлової крупи слід орієнтуватися на її зовнішній вигляд. Якісна перловка – біло-жовтого кольору. У ній не повинні бути присутніми темні зернятка, домішки та пліснява.

Неякісна крупа після варіння гірчитиме. Якщо така неприємність сталася, крупу слід викинути.

На смак майбутньої каші впливає зберігання крупи. Тримати її можна у картонних, скляних чи металевих ємностях. Зберігати крупу слід у сухому місці, де є доступ повітря.

Перлова крупа — цінний продукт, яким не потрібно нехтувати через тривале приготування. Описані вище тонкощі дозволять приготувати страву досить швидко. При цьому каша вийде розсипчастою та дуже смачною. Спробуйте!

попередня стаття“Секрети” вирощування огірків на балконі
наступна статтяЯк прокидатися бадьорою: 4 «б’юті-порад» для «сов»
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я