5 правил, які допоможуть приготувати “ідеальний” салат

0
5 простих правил, які допоможуть приготувати ідеальний салат
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Існує маса дивовижних рецептів салатів, які пийдуться до смаку навіть найвибагливішим гурманам.

Деякі господині суворо дотримуються перевірених рецептур, інші намагаються експериментувати на кухні.

Для того щоб страва завжди виходила вище будь-яких похвал, потрібно знати кілька основних правил.

У чому вони?

Корисні добавки

Якщо ви хочете, щоб салати виходили такими ж смачними та цікавими, як у ресторанах, варто додавати особливі компоненти. Зокрема, до салатів відмінно підходить насіння чиа, кунжут та інші незвичайні інгредієнти.

До того ж, такі компоненти можуть стати чудовою прикрасою.

Горіхи

Якщо ви хочете, щоб салат вийшов вишуканішим, то не варто забувавати про горіхи., адже вони поєднуються з багатьма продуктами та збагачують страву як смаком так і користними властивостями. Найчастіше використовуються кедрові та волоські горіхи.

Сир

За допомогою цього продукту можна будь-який салат зробити поживнішим і смачнішим. Можна експериментувати з різними сортами, щоб досягти унікального смакового звучання. Деякі кухарі навіть додають до салатів сир у зернах.

Поєднання

Для того, щоб салат виглядав цільною стравою, потрібно оцінювати поєднання продуктів. Якщо вивчити пару-трійку безпрограшних комбінацій, то ви зможете стати справжнім кулінаром.

Приміром, варто знати про те, що відварена яловичина добре виглядає на тарілці разом із солодким перцем, грибами та цибулею. Якщо ви вирішили як протеїн вибрати тофу, то до нього варто додавати листову зелень.

Салати з авокадо добре поєднуються зі смаком бекону, а ось страви на основі червоної риби варто прикрашати спаржею та томатами.

Заправка

Не купуйте готові салатні заправки, тому що їх смак буде не таким яскравим, а корисні властивості сумнівними. Краще проявити фантазію та зробити соус самостійно.

Наприклад, можна приготувати відмінну заправку на основі меду, соєвого соусу та оливоквої олії, додавши трохи лимонного соку.

попередня статтяЯк досвідчені дачники використовують “підживлення” з кропиви
наступна стаття5 речей, які корисно робити перед сніданком і чому
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я