5 речей, які корисно робити перед сніданком і чому

0
5 речей, які корисно робити перед сніданком і чому
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вночі наш організм відпочиває і всі процеси в ньому проходять менш інтенсивно, тому що для підтримки тіла спокою потрібно мінімум зусиль. А ось після пробудження йому необхідна невелика допомога, щоб прийти до тями. Як це зробити – розповідаємо у нашому матеріалі.

Ідеальний ранок – це ранок, який ви присвячуєте собі. Разом із нутриціологом та фахівцем з харчування та збалансованого способу життя Софія Рожко ми підготували невеликий статут для грамотного початку дня: це нескладні ритуали, які стануть невід’ємною частиною вашого пробудження та позитивно позначаться на вашому самопочутті. А крім того, запустять процес травлення і налаштують шлунково-кишковий тракт на хорошу роботу протягом дня.

Випийте води

Якщо ви випиваєте склянку теплої води натщесерце, це ефективно впливає на роботу організму. Під час сну всі процеси, що протікають у ньому, сповільнюються, а кілька ковтків води дозволяють перезапустити їх з потрібною інтенсивністю і заповнити недолік вологи, яку організм втратив за ніч з диханням.

Ця проста звичка позбавить тіло від токсинів, що накопичилися за ніч, і налаштує на потрібний лад травну систему. Крім того, з таким корисним ритуалом, що виконується на регулярній основі, ваша шкіра точно віддячить вам сяючим виглядом та чистим тоном.

Зробіть зарядку

Вночі ми практично не рухаємося, тому застій відбувається не тільки в крові та капілярах, а й у лімфі, адже саме вона видаляє продукти життєдіяльності – токсини, бактеріальні та вірусні клітини – з організму. Тому повноцінний перезапуск роботи організму неможливий без додаткового стимулювання лімфи.

Для цього чудово підійде вправа «Вібрація» з техніки Кацудзо Ніші.

Ляжте на спину на підлогу, витягнувши руки та ноги, погляд спрямований нагору.

Під шию краще підкласти валик: на думку автора техніки, це дозволить знизити навантаження на шийні хребці.

Підніміть руки і ноги. Не намагайтеся випрямити їх максимально, уникайте напруги.

Ступні ніг встановіть паралельно поверхні підлоги, пальці рук дивляться нагору.

Починайте вібрувати (трусити) руками і ногами одночасно.

Виконуйте протягом 1-2 хвилин.

Доглядайте за своїм тілом

Масажисти та фахівці б’юті-індустрії знають про один із найефективніших масажів у домашніх умовах — масаж сухою щіткою. Виконуйте його щодня для стимуляції потоку лімфи, позбавлення застійних явищ (головної причини виникнення целюліту) та запуску природного процесу детоксикації.

Прийміть асану

Щоб допомогти організму запустити травні процеси після сну, ви можете звернутися за допомогою до йоги — древнього джерела здоров’я та довголіття. У ній є особливі асани, які позитивно впливають на роботу травлення. Одна з найдієвіших – падангуштхасана.

Встаньте прямо, поставте ноги на ширині стегон, можете трохи зігнути коліна. Починайте нахиляти верхню частину тіла донизу. Ваше завдання – дістати кінчиками пальців рук (в ідеалі – долонями чи ліктями) до кінчиків великих пальців ніг. Дихайте рівно. Нахиляйтеся настільки, наскільки вам дозволяє ваша гнучкість. З кожним днем ​​ваш результат ставатиме кращим.

Ця асана посилює травні процеси, покращує кровообіг і знижує рівень стресу – те, що треба для початку продуктивного дня.

Продумайте свій сніданок

Сніданок – це ключове вживання їжі за весь день. Вибирайте такий раціон, який дасть вам енергію та благотворно вплине на життєво важливі процеси в організмі. Це означає, що всі з’їдені калорії повинні піти йому на користь — після сніданку ви не повинні відчувати тяжкість і піддаватися «зривам» протягом дня.

Варіанти ідеального сніданку:

  • каша + горіхи (мигдаль, пекан, грецькі) + якісне масло для заправки (вершкове, оливкове, гарбузове);
  • яйця + тост із цільнозернового хліба з авокадо та зеленню;
  • омлет із тофу + свіжі овочі та зелень.
попередня стаття5 правил, які допоможуть приготувати “ідеальний” салат
наступна статтяЯк зберегти апельсинову цедру для смачної випічки
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я