Приготувати сир в домашніх умовах простіше, ніж здається

0
Як приготувати сир у домашніх умовах
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

З появою на полицях наших магазинів все більшої кількості недоброякісних продуктів, господині частіше роблять вибір на користь того, що можна приготувати на власній кухні. З моди не виходить домашня випічка, зокрема хліб, печиво, а ще й сир набирає популярності.

Великою перевагою є те, що в даному випадку ми самостійно обираємо продукти, контролюємо процес приготування. І немає сумніву в продукті виготовленому власними силами.

Готуємо сир вдома

Складові:

  • кисломолочний сир – 500 г;
  • яйце – 1 шт.
  • молоко – 1 л;
  • сода – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • вершкове масло – 50 г (за бажанням).

Покрокове приготування:

  1. У глибоку сковороду налийте молоко та доведіть його до кипіння на плиті. Потім додайте кисломолочний сир. Варіть на середньому вогні, помішуючи, протягом 3-4 хвилин.
  2.  Зварену масу викладіть у сито і залишіть постояти півгодини.
  3. Потім сир з молоком перекладіть у ємність. Туди додайте яйце, а також вершкове масло (за бажанням). Виделкою чи блендером змішайте інгредієнти до однорідної маси.
  4. Далі прокип’ятіть у каструлі та поставте суміш на водяну баню. У процесі приготування, перемішуйте через кожні 7-8 хвилин. Доведіть до такого стану, що маса почне тянутися за лопаткою.
  5. Після всіх маніпуляцій залишається сформувати шматок сиру. Для цього потрібна скляна або інша формочка, яку змастіть олією та заповніть її масою, акуратно розрівнявши. Накрийте кришкою та приберіть у холодильник на 3 години. Потім залишиться лише нарізати сир і подати до столу.
попередня статтяЧим зараз допоможе “підживлення” полуниці настоєм кропиви
наступна статтяПростий рецепт смачного йогурту без йогуртниці
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я