Замість кави: 6 продуктів, які зроблять вас бадьорішими

0
Замість кави: 6 продуктів, які зроблять вас бадьорішими
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Перше, що багато хто з нас робить з ранку, – це заварюють чашечку ароматної кави. Нам здається, що тільки з ним ми зможемо прокинутися. Однак є й інші продукти, які здатні подарувати завидну бадьорість навіть після безсонної ночі.

Спочатку цей напій стає невід’ємною частиною нашого повсякденного життя, а потім у гості до нас приходять безсоння, панічні атаки та тривожність. Чи варта гра таких свічок? І на що можна замінити каву? На ці питання відповість лікар австрійського центру здоров’я Verba Mayr Інна Решетова.

На жаль, мало хто з ранку приділяє належну увагу сніданку. Натомість випити кави на голодний шлунок ми легко встигаємо, і це дуже дарма. Кофеїн провокує вироблення шлункового соку, у складі якого є соляна кислота, яка призначена для перетравлення їжі. Якщо ви випили каву натщесерце, соляна кислота лише посилює подразнювальну дію органічних кислот, які містяться в кавовому напої.

Повірте, життя, енергія та бадьорість без кави існують. Є безліч альтернативних варіантів, які допоможуть прокинутися вам не гірше, ніж найбільший кухоль капучино. За смаком, звичайно, запропоновані варіанти навряд чи замінять вам улюблений напій, зате принесуть вашому організму набагато більше користі та енергії.

Цілісні злаки

Це чудове джерело бадьорості, тому що в злаках містяться вуглеводи, які наш організм якраз і переводить в енергію. Зваріть зранку рисову, вівсяну або пшоняну кашу – ці злаки дуже корисні, тому що мають у своєму складі масу поживних речовин.

Вони багаті на клітковину, корисні жири, вітаміни групи В і Е. млявість і сонливість пов’язані з тим, що вам не вистачає потрібних мікроелементів. Крім того, крупи налагоджують роботу ШКТ, прискорюють травлення та сприятливо впливають на шкіру. Якщо вас хилить на сон в обідню пору, зваріть собі цільнозернову гречку. Крім того, що вона швидко засвоюється, вона повертає бадьорість духу.

Ізолейцин

Важливий білок стимулює роботу імунної системи. Насамперед, ізолейцин бере участь у синтезі гемоглобіну, тим самим підвищуючи енергію, бадьорість та активність. Це відбувається завдяки речовинам BCAA. Ізолейцин можна знайти в рибі, горіхах та м’ясі. Ці продукти також називають «антидепресантами», оскільки вони сприяють не лише бадьорості, а й гарному настрою.

Вітамін С

Концентрат енергії та молодості, цей елемент міститься у всіх улюблених апельсинах та мандаринах. Це корисний та природний шлях відчути себе бадьоріше. Крім цитрусових, вітамін C міститься в чорній смородині та ківі. Улюблені фрукти можна їсти хоч щодня, але варто мати на увазі, що цитрусові краще не вживати на голодний шлунок.

Сезонні ягоди та фрукти

Період із травня по вересень — найкращий час, щоб запастися потрібними вітамінами. Обов’язково включіть у свій раціон гранат. Половина цього фрукта або 50-100 мл його соку забезпечить ваш організм калієм, кальцієм, магнієм та багатьма іншими вітамінами. Крім того, він допомагає підтримувати рівень гемоглобіну на належному рівні, завдяки чому ви відчуватимете внутрішній тонус і приплив сил. Додайте ягоди в кашу, сир або мюслі – це смачно та корисно.

Бобові

Бобові швидко постачають організму корисний рослинний білок та складні вуглеводи, які дозволяють підтримувати необхідний заряд бадьорості протягом усього дня. Візьміть собі за правило вживати бобові щодня. Вони містяться білки і залізо. Горох, нут, квасоля, сочевиця, маш допоможуть урізноманітнити раціон і додадуть вам енергійності. Ще один важливий компонент бобових – клітковина, завдяки якій налагоджується травлення. Приготуйте вранці омлет, додайте горох і квасолю, і ви відчуєте, як вашому організму відразу стане комфортно.

Яйця

Цей продукт – справжнє джерело поживних речовин. З ранку він зарядить вас бадьорістю і посилить концентрацію уваги завдяки нейропептидам, що містяться в ньому. Відваріть яйця, додайте їх до сендвіча – і ось вже на вашому столі чудовий варіант сніданку, що дарує енергію і бадьорість. Цей продукт дуже потрібний і корисний і корисний дітям, щоб їх м’язи правильно розвивалися та формувалися.

PS:

Головне, що поєднує всі шість продуктів, — це білки, які дуже важливі для організму, особливо у першій половині дня. Важливо розуміти, що альтернатива кави є, і вона додасть вам більше тонусу та покращить самопочуття. Пам’ятайте: ми те, що ми їмо.

попередня статтяЯк приготувати брокколі у часниково-сирному соусі
наступна статтяЩо робити, якщо скручується листя яблуні
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я