Що робити, якщо скручується листя яблуні

0
Що робити, якщо скручується листя яблуні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Скручування листя в яблуні – погана ознака. Вона свідчить про серйозну проблему.

Швидше за все, плодове дерево вражене недугою або зіткнулося з атакою шкідників.

Крім того, зміна стану листових пластинок рослини може говорити про дефіцит вологи та поживних речовин.

У будь-якому разі дачнику необхідно дереву допомогти. Заходи, що вживаються, залежать від того, що саме сталося з яблунею.

Шкідники

Якщо листя дерева скрутилося, то зазвичай це говорить про наявність небезпечного шкідника, такого як попелиця. Щоб зрозуміти, що це саме попелиця, достатньо розгорнути листок і ви побачите комах.

Щоб позбавитися шкідника, потрібно оросити рослину засібом, який готується з господарського мила. Для приготування готового настою треба натерти господарське мило на тертушці ( 4-5 ст. л. стружки), розчинити його у літрі води і вилити розчин у пульверизатор.

Хвороби

Якщо причиною скрученого листя стало грибкове захворювання (а зрозуміти це можна за нальотом на листі), то застосувати потрібно спеціальні препарати.

Відмінні результати демонструє бордоська рідина.

Інші причини

Якщо на дереві немає небезпечних комах і відсутні ознаки ураження недугами, справа в нестачі води або мікроелементів.

В цьому випадку проблема вирішується просто: потрібно відновити регулярний полив і внести в ґрунт карбамід, а також фосфорні та калійні добрива. Дуже добре допомагає деревний попіл.

попередня статтяЗамість кави: 6 продуктів, які зроблять вас бадьорішими
наступна статтяМанікюр «аура» – яскравий “нейл-тренд” цього літа
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я