Чим зараз допоможе “підживлення” полуниці настоєм кропиви

0
Підживлення полуниці настоєм кропиви
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У настої з кропиви міститься багато корисних компонентів, необхідних для активного зростання полуниці. Щоб зібрати великий урожай полуниці в наступному році та захистити кущі від шкідників, приготуйте настій із кропиви.

Як правильно використовувати кропиву

Кропиву рекомендується застосовувати у вигляді відвару чи настою. Якщо плануєте приготувати настій, то потрібна свіжа сировина.

Для відвару можна використовувати лише суху кропиву. Досвідчені городники стверджують, що настій зі свіжого листя відмінно підходить для стимуляції росту.

Відвар забезпечує стійкість до різних хвороб. Також його можна використовувати для комплексної профілактики. Готовий настій рекомендується зберігати у прохолодному місці трохи більше 2-х місяців. В іншому випадку він втратить свою ефективність.

Коли потрібно удобрювати полуницю кропивою:

  • Позакореневе підживлення є важливим для полуниці. Його рекомендується використовувати на початку вегетації або до цвітіння.
  • Полуниця не потребує амінокислот і ферментів після появи перших плодів.
  • Найкращим періодом для проведення підживлення вважається початок вегетації. Якщо кущі розвиваються слабо, можна використовувати підживлення під час всього циклу вегетації.

Рецепт приготування підживлення з кропиви

Існує безліч різних рецептів для приготування підживлення. До найефективнішого рецепту відносять:

  • Спочатку необхідно заготовити стебла та листя кропиви;
  • Пагони потрібно подрібнити на невеликі шматочки. Розмір кропиви впливає швидкість приготування настою;
  • Готову масу необхідно засипати у пластикову бочку. Фахівці не рекомендують використовувати для виготовлення залізну тару. Це викликано тим, що у процесі бродіння відбуватимуться хімічні реакції, які знизять якість готового добрива;
  • У діжку потрібно залити теплу воду. Гарячу воду використовувати не рекомендується, оскільки вона знищить усі корисні речовини;
  • Суміш має настоятись протягом 12-16 днів. Протягом усього періоду потрібно постійно перемішувати масу. Проте точний час бродіння залежить від температури довкілля.

Це класичний рецепт приготування добрива із кропиви. Готова суміш чудово підходить для удобрення полуниці.

Як підгодовувати полуницю настоєм кропиви

Ефект від цього добрива залежить від правильності його приготування. Настій відмінно підходить для удобрення полуниці, але використовувати його для інших городних культур не слід. Речовини, які містяться в настої можуть негативно позначитися на зростанні бобових культур, часнику та цибулі.

Підживлювати рекомендується один раз на тиждень. Перед використанням добрива необхідно попередньо зволожити ґрунт. Якщо вносити добрива по сухому грунту, можна пошкодити коріння. Якщо готовий настій вийшов надто концентрованим, його необхідно розбавити водою. Для поливу краще розводити настій із водою у співвідношенні 1 до 10.

попередня стаття3 помилки, через які “стріляє” консервація
наступна статтяПриготувати сир в домашніх умовах простіше, ніж здається
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я