Як врятувати молоко від скисання у спеку, якщо не працює холодильник

0
Як врятувати молоко від скисання у спеку, якщо не працює холодильник
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Минули вже ті часи, коли для того, щоб молоко не скисало, у нього садили жабу холодуху, зараз господині вважають за краще користуватися менш екстремальними методами. Давайте дізнаємося, що можна зробити, щоб молоко довго не псувалося.

Звичайно, якщо на кухні є холодильник, це не така вже й проблема, але іноді ця необхідна побутова техніка виходить з ладу через незаплановане відключення електрики.

Перше, що потрібно зробити – відставити паніку. Запобігти скисанню молока можна навіть у таких умовах.

  • Перше, що треба зробити прокип’ятити молоко, в яке перед кип’ятінням додати невелику кількість цукру.
  • Потім перелийте молоко у скляну ємність. Підійде звичайна банка або глечик, виготовлений зі скла.
  • Потім наповніть широку миску чи каструлю водою. Бажано, щоб вона була якомога холоднішою.
  • Поставте ємність із молоком у воду та накрийте чистою тканинною серветкою. При цьому кінці серветки мають бути занурені у воду.
  • Постійне випаровування рідини, що просочує тканину, охолодить молоко до температури, яка не дозволить йому скиснути навіть у найспекотніший день.

 

попередня статтяЯк приготувати шарлотку за 30 хвилин
наступна статтяЯку помилку роблять господині при обсмажуванні м’яса, через що страва виходить “сухою” і без “золотистої скоринки”
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я