Чим замульчувати квітник, щоб забути про прополювання

0
Чим замульчувати квітник, щоб забути про прополювання
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Бур’яни на ділянці – це головний біль для кожного дачника. Доводиться докладати чималих зусиль, щоб підтримувати сад та город в доглянутому вигляді та виконувати регулярне прополювання. Однак можна підти простішим шляхом, використовуючи мульчу, яка спростить догляд за ділянкою.

Трава

Скошена трава – це найпростіший матеріал для мульчування, який вибирають багато хто. Але чому всі забувають про короткочасний ефект? Приблизно через місяць доведеться повторно мульчувати ґрунт, оскільки скошена трава почне усихати і зменшуватися в об’ємі. Також таку мульчу не можна назвати декоративною, але це для багатьох дачників не важливо.

Тирса

Тирсу можна використовувати дрібну або більшу. Бажано віддавати перевагу листяній тирсі. Деякі дачники вибирають хвойну тирсу, забуваючи, що вона не підходять для багатьох рослин. Хвойна тирса можна застосовувати тільки для лохини, рододендронів, вересів та інших хвойних рослин.

Торф

Торфом є ​​сенс мульчувати лише малину та інші ягідні чагарники. Але слід розуміти, що торф повністю не позбавляє бур’янів, хоча їхня кількість значно зменшується. Головна користь застосування торфу полягає в тому, що ґрунт стає більш пухким.

Картон та папір

Багато хто здивується, але папір і картон також можна використовувати для мульчування своїх грядок. Достатньо розкласти під кущами мокрі газети товстим шаром. Бажано використовувати картон, тому що цей матеріал більш щільний. Головний мінус такого мульчування – це естетичний зовнішній вигляд ділянки. Хоча якщо немає часу, але залишилася макулатура, чому б і ні?

Геотекстиль

Геотекстиль можна назвати одним із найкращих матеріалів для мульчування. Єдиний недолік полягає у високій вартості. Також варто пам’ятати про трудомісткий процес. Гарно викласти камінь – це складне завдання. Добре, якщо камінь залишився на ділянці, у цьому випадку його є сенс застосовувати для мульчування. Камінь рекомендується використовувати для більшості хвойних рослин.

Кора сосни або модрини

Це одне із найкрасивіших рішень для хвойних. Мульча з кори служить близько сезону, але тут багато залежить від її розміру. Якщо кора невелика, то про тривалий термін служби варто забути. Також варто пам’ятати, що кора поступово втрачає колір і починає змішуватися із землею. Фахівці рекомендують робити шар 10 сантиметрів, у цьому випадку вона збережеться досить довго.

Гравій

Мульчу з гравію можна робити під розаріями, хвойними та листяними чагарниками. Гравій служитиме на ділянці довго, проте зрідка слід контролювати шар і досипати необхідну кількість. Бур’яни через гравій можуть проростати, але їх кількість буде незначною.

Шкаралупа кедрового горіха

Цей матеріал можна назвати одним із найкрасивіших. Єдина проблема – це складність його «збору». Знайти значну кількість шкаралупи кедрового горіха дуже легко. Хоча можна зустріти магазини, що займаються реалізацією.

попередня стаття“Секрет” ідеальної вареної кукурудзи: не допускайте цієї поширеної помилки
наступна статтяЯк зрозуміти, що ви “перевантажуєте” шкіру косметикою
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я