Чому не піднімається дріжджове тісто: на це є дві причини

0
Чому не піднімається дріжджове тісто: на це є дві причини
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ароматні булочки, хліб, пироги і пиріжки зі всілякими начинками – варіанти страв на основі універсального  дріжджового тіста. Однак не всім, навіть найдосвідченіших кухарям, завжди вдається придумати ще один кулінарний шедевр з тіста цього виду.

Примхлива маса борошна і молока іноді зовсім не хоче підніматися, руйнуючи всі плани з приготування м’якої і апетитної випічки. Якщо у вас не піднімається тісто, це може бути з двох причин.

Перша причина

У приміщенні занадто холодна температура. Якщо повітря на кухні не прогрівається хоча б до 22 градусів, це означає, що задумка приречена на провал.

Друга причина

Ви додали дріжджі в холодне молоко. Температура рідини для приготування опари повинна бути близька до температури тіла, тобто 36-37 градусів.

Перевірити, чи достатньо підігріте молоко перед додаванням в нього дріжджів, дуже просто – опустіть палець в рідину і зосередьтеся на своїх відчуттях.

попередня статтяЯк не забруднити руки в процесі смаження риби, котлет і печінки
наступна статтяЯк зберігати волоські горіхи, щоб в них не з’являлися шкідники
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я