Які помилки роблять господині, коли розбивають курячі яйця

0
Як розбити курячі яйця правильно: більшість господинь роблять цю помилку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Яйце є невід’ємним інгредієнтом багатьох страв. Але далеко не кожна господиня знає, як правильно розбити їх. Враховуйте поради досвідчених кухарів, які допоможуть впоратися з цим процесом.

Чому я не можу використовувати ніж

Удар ножем призводить до того, що оболонка розбивається на дрібні частинки. Вони можуть потрапити в їжу, що небезпечно для вашого здоров’я. Доводиться винімати шкаралупу, що займає чималу кількість часу.

Крім того, удар ножем порушить цілісність жовтка. Він розтечеться по сковороді, тому готова страва не вийде апетитною. Ви не зможете красиво прикрасити кулінарний шедевр, що важливо для багатьох людей.

Якщо лезо ножа заточене дуже гостро, ви ризикуєте травмувати пальці. Саме тому кулінари відмовлялися використовувати ніж для того, щоб розбити яйце.

Що ще не можна робити, коли розбиваєте яйця

Не варто розбивати сирі яйця об край посуду. Вміст виробу може висипатися на підлогу, якщо діяти необережно. Також не варто бити яйце об край каструлі, яка знаходиться на вогні.

Ви ризикуєте отримати опік від розбризкування киплячої олії на всі боки. Крім того, в страву попадуть частинки шкаралупи, які важко видалити.

Як розбити сирі яйця правильно

Фахівці рекомендують розбивати виріб на поверхні столу. Такий удар сприяє рівномірному впливу на бокову частину шкаралупи яйця.

Але не варто бити занадто сильно, щоб яйце не виявилося на столі. Також не потрібно збивати яйце тупою частиною або «носиком», так як шкаралупа в таких місцях товста. Смачної страви не отримаєте, так як білок і жовток втратять форму.

Вдаривши об поверхню столу, розколіть шкаралупу великими пальцями. Перелийте вміст яйця в заздалегідь підготовлену ємність. Можливо, доведеться потренуватися в ламанні яєць без всіляких казусів.

Фахівці рекомендують брати для кожного яйця окремий посуд. Завдяки цьому вдається виключити потрапляння дрібних частинок шкаралупи в їжу. Крім того, ви відразу виявите продукт, який зіпсувався.

 

попередня статтяЯк приготувати згущене молоко в домашніх умовах
наступна статтяЯкі огірки брати для засолювання, а які для салатів
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я