Які “бабусині секрети” дозволяють зберегти огірки свіжими, якщо немає холодильника

0
Як зберегти огірки свіжими, якщо немає холодильника: бабусин спосіб
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Холодильники з’явилися не у всіх і не відразу, а наші бабусі якось обходилися і без них, проте овочі зберігалися довго і якісною

Варто зазначити, що деякі дачники досі вирішують проблему зберігання овочів без холодильника, причому досить успішно. Розкажемо про хитрощі, що продовжують свіжість огірків.

Звісно, можна засолити огірки, і тоді проблем взагалі не буде, але йдеться саме про свіжі овочі.

Подробиці

Знаємо два “бабусині способи”

1. Розмістіть огірки в ящик із піском
Овочі повинні лежати не торкаючись один одного. Кожен шар пересипається піском. Потім викладається новий ряд овочів. В одному ящику можна зберігати стільки овочів, скільки вміститься. Потім тару потрібно розмістити у прохолодному місці, наприклад, у погребі. Кажуть, раніше ящики з огірками навіть закопували в землю.

2. Огірки можна зберегти свіжими у капусті
Але для цього овочі мають рости разом на одній грядці. Коли почнуть зав’язуватися качани, молоді огірки закладають у листя капусти. Технологія складна, але при цьому овочі ростуть разом і зберігаються разом досить довго. Потім качани з огірками зберігаються у холодному підвалі навіть до весни.

Якщо холодильник підведе — “бабусин метод” вихід знайде!

попередня статтяЩо додати в грунт, щоб кукурудза росла смачною і солодкою
наступна статтяЯк приготувати згущене молоко в домашніх умовах
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я