5 “секретів” вирощування динь: перевірте, що робили не так

0
5 порад для правильного вирощування динь: що ви робили не так?
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Часто поганий врожай динь — це причина того, що городники не виконували п’ять елементарних, але обов’язкових дій. Невдачі з динями супроводжують тих, хто перетримує розсаду, не готує ґрунт для посадки баштанних, а також ігнорує інші обов’язкові рекомендації.

Подробиці

Пересадка розсади. Дині не дозволено перетримувати. Якщо розсада довго стоятиме у контейнерах, то врожайність зменшиться на 15-30%, адже коренева система буде слабкою.

Підживлення. До початку цвітіння дині потрібно підгодувати трав’яним настоєм або азотовмісними добавками. Трав’яний настій готується зі свіжоскошеної трави, однієї “лопати” чорнозему, гною та відра води. Настоюється суміш протягом 4-6 днів, а якщо погода прохолодна, то й 2 тижні. 1 літр концентрату додають до 4 літрів води.

Хвороби. З метою профілактики дині потрібно обприскувати розчином молочної сироватки з йодом (1 л сироватки на 1 л води, до яких потрібно додати 4 краплі йоду). У дощову погоду дині обприскують 1 раз на 4 дні, а в суху 1 раз на 7 днів. Можна застосовувати препарат фітоспорин.

Мульчування. Під час сухого літа обов’язково мульчуйте ґрунт, щоб не так активно випаровувалась волога. Чудово з цим завданням справляється солома.

Полив. У спеку баштан поливають 1 раз на 2-3 дні. У дощову погоду — не частіше 1 разу на 7 днів (грядку можна не мульчувати).

Вирощуйте дині правильно і щедрого вам врожаю!

попередня статтяЯк “по-особливому” приготувати рис із зеленим горошком та мигдалем
наступна статтяЯк зробити рис ресторанної якості: неймовірно простий спосіб
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я