4 “секрети” приготування смачної гречки

0
4
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Для того, щоб зварити смачну гречану кашу, потрібно мати уявлення про те, що взагалі любить ця крупа. Більшість гурманів вважають, що смачна каша – це насамперед розсипчаста крупа. Але це справа смаку, а ось ці 4 правила повинна знати кожна поважна господиня. Розкажемо про правила, без яких кашу не звариш.

Правило перше

Варити гречану кашу потрібно у відповідному посуді. Справа в тому, що в процесі нагрівання крупа набухає і в великій каструлі вона погано пропарюється. У дуже маленькій їй може бути тісно. Але найголовніше – це вибирати посуд із товстим дном та стінками. Так крупа не пригорить і не пристане до каструлі.

Правило друге

Смачна каша звариться, якщо налити достатню кількість води. В ідеалі це співвідношення 1:2 (гречка/вода).

Що стосується рівня води «на два пальці вище за крупу», то ця величина не постійна через фізичні особливості нашого зору.

Правило третє

Крупа не повинна бурхливо кипіти. Найкраще підходить для неї слово “томлення” на малому вогні, під кришкою і не перемішуючи.

Правило четверте

Обов’язково дайте постояти каші після того, як вимкнете вогонь. Покладіть при цьому шмат вершкового масла, накрийте кришкою, рушником і залиште на 10-15 хвилин.

Деякі після варіння доводять кашу до готовності, ставлячи в розігріту духовку.

попередня статтяЯк стрілки часнику використовують в кулінарії
наступна статтяЯк використовувати соду при вирощуванні і для захисту помідорів
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я