Дієтологиня розповіла про вплив огірків на організм

0
Дієтологиня розповіла про вплив огірків на організм
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Лікар-дієтолог Валентина Строкань розповіла, як правильно вживати огірки. За її словами, цей продукт буває не лише корисним, а й у деяких випадках шкідливим.

“Огірок багатий на калій, який виводить зайву воду. Це головна його перевага. Найкориснішими будуть свіжі огірки, особливо зірвані з власної грядки, адже ми чітко контролюємо, якими добривами користуємося при посадці, і чітко знаємо, що немає ніякої хімії”, – сказала вона.

Крім того, у спеку за допомогою огірка можна нормалізувати артеріальний тиск, продовжила дієтолог. Людям, які страждають на гіпертонію, корисно робити з цих овочів сік або лимонад з додаванням мінеральної води, м’яти та апельсина.

З покупних огірків лікар порадила зрізати шкірку, оскільки в ній можуть накопичуватися нітрати та хімічні речовини, що входили до складу добрив.

Небезпечними для здоров’я можуть бути солоні огірки, якщо їх вживати на ніч у підвищеній кількості, попередила лікарка. Такий продукт, за її словами, сприяє затримці води в організмі, що може призвести до набряків і підвищення тиску.

Раніше нутриціолог Ірина Писарєва розповіла, що огірки, помідори, зелень, кабачки, цвітну капусту та ранню картоплю слід ввести в літній раціон, оскільки за підвищеної температури повітря їжа має бути легкою.

попередня статтяЯк швидко зварити буряк у мікрохвильовці за 5 хвилин
наступна статтяНезвичайний, але смачний “бразильський” лимонад зі згущеним молоком
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я