Що робити, якщо купили гіркі огірки: 3 варіанти розв’язання “гіркої проблеми”

0
Що робити, якщо купили гіркі огірки: 3 варіанти розв'язання
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Як не придивляйся до огірків під час покупки на ринку або в магазині, але гарантій, що вам не трапляться гіркі, немає жодних.

Овоч із гіркотою може зіпсувати настрій та апетит. Тому якщо чекаєте на прихід вибагливих гостей, то овочі краще скуштувати завчасно.

Якщо дісталися гіркі плоди, то можна спробувати цілих три варіанти впоратися з цим неподобством.

Подробиці

Перший варіант
Спочатку помийте добре огірки, обріжте кінчики. Візьміть в одну руку огірок, а в іншу обрізаний кінчик і, приклавши його до місця зрізу, робіть кругові рухи на зрізі овочів. Кажуть, що незабаром огірок почне виділяти білястий сік, разом з яким має вийти вся гіркота.

Маніпуляції виконують протягом 1-2 хвилин. За цей час має вийти вся рідина. Потім дії повторюють з такою самою послідовністю, але з іншого боку зрізу огірка. Потім залишиться помити огірок і можна приступати до приготування.

Другий варіант
Це швидший спосіб. Для цього огірок розрізають уздовж на дві половини, посипають кожну сіллю і починають терти. Має виділитися біла рідина теж.

Перед вживанням чи приготуванням салатів огірки промивають у воді.

Третій варіант
Обріжте кінчики овочів і видаліть шкірку. Перед тим, як почати нарізку, зробіть зубцями вилки проколи по всій довжині та площині огірка.

Процедуру повторюють 2 рази, після того, як вийде білуватий сік, овоч миють.

Зазначимо, що подібні поради лише пом’якшують смакові вади плодів, але не дозволяють повністю видалити гіркоту. Неприємний присмак доведеться маскувати спеціями або соусами, якщо огірки підуть до салату.

Бажаємо, щоб у вас були негіркі огірки, але якщо що — ви знаєте, що робити!

попередня статтяКоли потрібно солити страви: перевірте, чи не робите ви помилки
наступна стаття“Що приготувати на сніданок?”: якщо не придумали, у нас є ідея — омлет із кабачка
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я