3 показники дозрівання цибулі, які вказують на те, що її час збирати

0
3 показники дозрівання цибулі, які вказують на те, що її час збирати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Цибулю потрібно вчасно прибирати з грядок, щоб вона довго зберігалася. Зазвичай процедура проводиться наприкінці липня, чи на початку останнього літнього місяця. Погода при цьому має бути сухою. За два тижні до цього треба припинити поливи.

При цьому потрібно дивитися на стан самої рослини. Він підкаже, коли потрібно збирати врожай. Існує три показники дозрівання цієї культури.

Подробиці

  • Перший показник – жовте пір’я. Якщо більш ніж у 50 відсотків овочів на грядці вони стали такими, це означає, що настав час збирати цибулю.
  • До другої ознаки відноситься тонка і підсохла шийка цибулини.
  • Ще один пункт, на який потрібно звернути увагу, полягає в тому, що у дозрілої цибулини починає лущитися лушпиння, яке трохи виступає із землі.

Пір’я цибулі після збирання одразу обрізати не потрібно. На декілька годин урожай варто залишити на грядці, щоб він просушився, але тільки, якщо в цей час немає дощів. Увечері овочі можна забрати під навіс і залишити так на пару тижнів.

За цей час цибулина більше насититься поживними речовинами, а значить, що вже можна обрізати пір’я. Але бажано залишити 10 см зеленої маси. Після цього можна переходити до приготування овочів до зберігання.

попередня статтяКухарі розкрили основні “хитрощі”, як смачно приготувати кускус
наступна статтяЯк приготувати смачні і корисні курячі котлети
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я